מתכון

פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לאבּנה

דצמבר 2019
2 דירוגים
פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לבּנה. צילום: דניאל לילה
פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לבּנה. צילום: דניאל לילה

קרם לאבּנה מחמיא לטעמו של הדג וגם לטעמה המעושן של הפריקה

לרוב קוטפים שומר בר בשדות אבל הוא גם נמכר בשווקים בחורף ובתחילת האביב. אם לא מצאתם או העונה הסתיימה, הכינו עם עשבים אחרים.

קרם לאבּנה ובורגול
ב"מגדלנה" מגישים אותו כחלק מהמזטים, אבל הוא גם נהדר כרוטב לדגים או לבשר:

משרים 1/2 כוס בורגול דק ב-1/2 כוס מים עד שהמים נספגים. מערבבים עם 1/2 ק"ג לאבּנה (עם מרקם שמנתי וחשוב שלא תהיה חמוצה מדי). מוסיפים כף או יותר נענע קצוצה דק, כף (או לפי הטעם) פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק מאוד ומעט מלח. מערבבים היטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפריקה

לסלט שומר בר

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפריקה והסלט

1

שוטפים פריקה כמה פעמים במי ברז עד שהמים צלולים. משרים במים נקיים ל- 15 דקות ומסננים.

2

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים בצלים ומטגנים 6-5 דקות להזהבה. מוסיפים את הפריקה ומערבבים 3-2 דקות למיזוג טעמים.

3

מוסיפים ציר דגים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות. משאירים בכלי מכוסה.

4

מערבבים את חומרי הסלט.

להגשה

5

מלהיטים היטב מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית. מתבלים את הפילטים במלח ופלפל ומטגנים 3 דקות מצד העור. הופכים ומטגנים דקה-שתיים מהצד השני.

6

מחלקים את הפריקה לצלחות הגשה (רצוי עמוקות), מפזרים מעל סלט בר, מניחים את הפילה ומוסיפים כף גדושה של קרם לבנה.