מתכון

פיצה תאנים וריקוטה סלטה

שילוב שנולד בהשראת טיול קולינרי לחבל פוליה באיטליה. מתיקות הפרי ומליחות הגבינה מקלילות את הפיצה

6,233 בשלנים התעניינו במתכון זה
פיצה תאנים וריקוטה סלסה של שפים דניאל צור ועומר שדמי | צילום: אנטולי מיכאלו
פיצה תאנים וריקוטה סלסה של שפים דניאל צור ועומר שדמי | צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לתוספות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה מים, שמן זית ושמרים וטורפים במטרפה ידנית עד שהשמרים נמסים. מוסיפים לקערה 2 סוגי קמחים ומלח ולשים במהירות נמוכה כדקה עד שהבצק מתאחד. מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש 8־10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים מחוץ למקרר כשעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־5 כדורים שווים במשקל 200 גרם האחד.

מכינים את הפיצות

2

מניחים תבנית הפוכה בתוך התנור ומחממים אותו ל־250 מעלות.

3

פותחים כדור בצק על נייר אפייה בעזרת האצבעות, ממרכז הכדור החוצה, ליצירת עיגול בעובי 1/2 סנטימטר עם שוליים. מפזרים מעל במרווחים קרעים של כחמישית מהמוצרלה וקרעים של שתי תאנים. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט תימין. מחליקים את הפיצה עם נייר האפייה על התבנית החמה ואופים כ־4 דקות, עד שהפיצה משחימה יפה. ממשיכים כך עם יתר כדורי הבצק והתוספות.

4

מגרדים מעל הפיצות המוכנות ריקוטה סלטה (או גבינה אחרת), מפזרים צ'ילי ירוק ונענע ומגישים.

גיוון: אם רוצים להכין את הבצק יום מראש, משתמשים בחצי מכמות השמרים, מניחים את כדורי הפיצה על מגש מקומח, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.