מתכון

פשטידת קישואים של לייזה פאנלים

פשטידה קלה ודיאטטית עם טריק שיעניק לה רכות נהדרת

פשטידת קישואים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר
פשטידת קישואים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר

קבלו בבקשה פשטידת קישואים וכרשה ממשפחת הפשטי–דיאטה: כחושה ודלת משקל, אבל ספוגה בכל כך הרבה טעם. וזה למה? כי אנחנו מבשלים (כן, כן, מבשלים) את הקישואים והכרשות עד רכות, וזה הופך את הפשטידה שלנו מסתם אחת ניצבת, לדמות ראשית בסיפור. היא בדיוק כמו שאני אוהבת, קל–קל–קל והכול בצלחת שלנו. זריז נורא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

החומרים

לעיטור

אופן ההכנה

1

נחמם תנור ל־170 מעלות ונשמן את התבנית. נבשל את הקישואים והכרשות בשפע מים עם כפית מלח, עד שהם מתרככים. נסנן, נסחט היטב ונצנן.

2

נערבב בקערה את יפי הקישואים והכרשות עם היוגורט, הגבינה, שמן הזית, הביצים, השום, הבצל הירוק, פירורי הלחם או השקדים, המלח והפלפל, ואם נרצה נוסיף גם את הפרמזן.

3

נשטח את הבלילה בתבנית המשומנת, נעטר בפרוסות הקישוא, בגבינה הקשה ובעירית ונזלף על הכול את שמן הזית.

4

נאפה כ־50 דקות, עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב. מושלמת.