מתכון

קדירת החג של אימא

קדירה רכה ומקורמלת של עוף, תפוחי אדמה, גזרים ובצל שתגנוב את ההצגה בכל הזדמנות

53,118 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
קדירת החג של אימא של מירי (מיה) שילון, מתוך "על החיים ועל האוכל" מאת עדי שילון | צילום: יוסף סוויד
קדירת החג של אימא של מירי (מיה) שילון, מתוך "על החיים ועל האוכל" מאת עדי שילון | צילום: יוסף סוויד

לסיפורים נבחרים מספרה החדש של עדי שילון

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

מכסים תחתית סיר כבד וגדול בשכבה דקה של שמן; אנחנו אוהבות זית, אבל זה נתון לשינוי. מטגנים קלות את הכרעיים עם העור, עד שמקבלים צבע זהוב. מוציאים מהסיר.

3

לתוך השמן ושאריות הטיגון, מכניסים את הבצל עם הגזר ועוד מעט שמן זית. כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים סילאן, עלי מרווה טרייה, תימין, צ'ילי בכמות נדיבה, כמון ומלח. מגרדים עם כף עץ את תחתית הסיר שוב ושוב עד שלא נותרת שם טיפה של טעם דבוק. כשהבצל שחום, מוסיפים את תפוחי האדמה, הריבה והסויה. מסדרים מעל את הכרעיים, מניחים את ראשי השום השלמים (אפשר לחתוך את החלק העליון כדי לחשוף מעט את שיני השום) ומפזרים את הפירות היבשים שאוהבים. מכסים הכל במים ומביאים לרתיחה. מתקנים טעמים ומוסיפים מלח אם צריך.

4

מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים. בחצי השעה האחרונה מורידים את מכסה הסיר. אוכלים ישר מהסיר.

המתכון מתוך הספר "על החיים ועל האוכל", עדי שילון, הוצאת כנרת זמורה דביר, 189 עמ', 138 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"על החיים ועל האוכל" | מאת: עדי שילון
"על החיים ועל האוכל" | מאת: עדי שילון