מתכון

קובה סלק ובשר במרק אדום

דצמבר 2018
7 דירוגים
קובה סלק ובשר במרק אדום של אמירה נתנוב. צילום: רמי זרנגר
קובה סלק ובשר במרק אדום של אמירה נתנוב. צילום: רמי זרנגר

מנה בשרית של קובה סלק עשוי מבצק רך וגמיש כמו פלסטלינה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבצק

למרק

למלית

לבצק

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למלית

1

מערבבים היטב את כל החומרים.

לבצק

2

מכניסים לקערה את הסולת, המלח והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. נותנים לבצק "לנוח" 5 דקות.

לקובה

3

לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג פונג, משטחים בעזרת יד משומנת עד ליצירת מעין פיתה דקה. שמים במרכז כפית ממלית הבשר וסוגרים את הבצק מסביב לכדור. שומרים בצד.

למרק

4

בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן. מוסיפים רסק עגבניות ואת המים. מתבלים באבקת מרק עוף, מוסיפים סוכר, מיץ לימון ואת הסלקים החתוכים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בבעבוע עד שהמרק מוכן. מכניסים את הקובות וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת.