מתכון

קוואג': תבשיל קציצות סורי

פברואר 2021
קוואג': תבשיל קציצות סורי של אביגאל כהן (צילום: shutterstock)
קוואג': תבשיל קציצות סורי של אביגאל כהן (צילום: shutterstock)

שימו לב לשיטת הבישול הלא שגרתית: מסדרים את מרכיבי התבשיל בסיר, ורק לאחר מכן יוצקים עליהם את חומרי הרוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בגודל 3-4 ס"מ.

מבשלים את הקציצות ברוטב

2

מניחים את הקציצות בסיר, עליהן פרוסות בצל, עגבניות ותפוחי אדמה. מפזרים תבלינים, יוצקים שמן ומים (הנוזלים צריכים להגיע עד 3/4 מגובה הקציצות), מכסים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים מיץ לימון, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול. לא מערבבים בכף, אלא רק מנערים את הסיר.