מתכון

קינוח אטריות תפו"א, חלב קוקוס ובננות מקורמלות

קינוח קלאסי מדוכני המתוקים של המזרח הרחוק

מרץ 2020
קינוח אטריות תפו"א, חלב קוקוס ובננות מקורמלות של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קינוח אטריות תפו"א, חלב קוקוס ובננות מקורמלות של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בדוכני המתוקים בתאילנד, וייטנאם ולאוס ההיצע די דומה: קעריות מלאות ברצועות מבהיקות במרקם של ג’לי, שעליהן יוצקים חלב קוקוס או חלב מרוכז וסירופ פירות או פרי טרי. אטריות תפוחי האדמה החלקלקות נמצאות כאן בתפקיד השכבה הראשונה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לטופי למון גראס

לבננות מקורמלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים אטריות תפוחי אדמה לפי הוראות היצרן.

מכינים טופי

2

דופקים בפטיש על החלק הקשיח של הלמון גראס.

3

מחממים סוכר ו-2 כפות מים בסיר קטן על להבה גבוהה כ-5 דקות בלי לערבב.

4

כשהמים מתאדים והסוכר מתחיל לשנות צבע לענברי, מוסיפים חלב קוקוס. זהירות! יעלו אדים לוהטים. מנמיכים להבה, מערבבים ומוסיפים למון גראס. מבשלים 2 דקות ומסירים מהכיריים. הטופי נשמר במקרר כמה חודשים.

מקרמלים בננות

5

ממיסים סוכר וחמאה במחבת, מוסיפים בננות ומגלגלים בחמאה. מוסיפים 1/2 כוס מרוטב הטופי ומבשלים כ-2 דקות עד הסמכה.

מרכיבים את הקינוח ומגישים

6

מניחים אטריות בכוסות זכוכית עד שליש גובהן. מוסיפים לכל כוס 2 רבעי בננה, יוצקים רוטב טופי, מניחים מעל מנגו ומגישים.