מתכון

קינוח אטריות תפו"א, חלב קוקוס ובננות מקורמלות

מרץ 2020
2 דירוגים
קינוח אטריות תפו"א, חלב קוקוס ובננות מקורמלות של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קינוח אטריות תפו"א, חלב קוקוס ובננות מקורמלות של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קינוח קלאסי מדוכני המתוקים של המזרח הרחוק

בדוכני המתוקים בתאילנד, וייטנאם ולאוס ההיצע די דומה: קעריות מלאות ברצועות מבהיקות במרקם של ג’לי, שעליהן יוצקים חלב קוקוס או חלב מרוכז וסירופ פירות או פרי טרי. אטריות תפוחי האדמה החלקלקות נמצאות כאן בתפקיד השכבה הראשונה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטופי למון גראס

לבננות מקורמלות

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים אטריות תפוחי אדמה לפי הוראות היצרן.

מכינים טופי

2

דופקים בפטיש על החלק הקשיח של הלמון גראס.

3

מחממים סוכר ו-2 כפות מים בסיר קטן על להבה גבוהה כ-5 דקות בלי לערבב.

4

כשהמים מתאדים והסוכר מתחיל לשנות צבע לענברי, מוסיפים חלב קוקוס. זהירות! יעלו אדים לוהטים. מנמיכים להבה, מערבבים ומוסיפים למון גראס. מבשלים 2 דקות ומסירים מהכיריים. הטופי נשמר במקרר כמה חודשים.

מקרמלים בננות

5

ממיסים סוכר וחמאה במחבת, מוסיפים בננות ומגלגלים בחמאה. מוסיפים 1/2 כוס מרוטב הטופי ומבשלים כ-2 דקות עד הסמכה.

מרכיבים את הקינוח ומגישים

6

מניחים אטריות בכוסות זכוכית עד שליש גובהן. מוסיפים לכל כוס 2 רבעי בננה, יוצקים רוטב טופי, מניחים מעל מנגו ומגישים.