מתכון

קישואים עם פאף אורז ועלי גפן קריספיים

המנה הזו היא דוגמה לשילוב בין הטעמים הביתיים הפרסיים לטכניקות וחומרי גלם

קישואים ועלי גפן קריספיים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו ,סטיילינג: אינה גוטמן
קישואים ועלי גפן קריספיים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו ,סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים קישואים במים רותחים מומלחים כ־4 דקות עד שהם מתרככים. מעבירים למי קרח, מסננים ומצננים. חוצים את הקישואים לאורכם.

2

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים נענע יבשה, סומאק ופאף אורז ומקפיצים במשך כמה שניות.

3

מחממים מעט שמן זית במחבת נוספת ומטגנים את עלי הגפן עד שהם קריספיים.

4

 מורחים יוגורט עיזים בצלחת הגשה ומניחים את הקישואים. מוזגים רכז רימונים מעל. מפזרים פאף אורז, עלי גפן קריספיים, משמשים מיובשים ועשבי תיבול.