מתכון

קסדייה זוקיני וריקוטה פרסקה

פברואר 2020
2 דירוגים
קסדייה זוקיני וריקוטה פרסקה של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קסדייה זוקיני וריקוטה פרסקה של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

ככה מכינים טוסט בטקסס: מניחים טורטייה רכה במחבת ועליה מעמיסים את כל תכולת המקרר

כאן השתמשתי בזוקיני שנשאר פריך וריקוטה טרייה, אבל אפשרויות הגיוון אינסופיות. העיקר שתמיד תהיה גבינה קשה מגוררת שתדביק הכל (רצוי גאודה, אדם או צ’דר). מגישים לצד סלט אבוקדו רענן ושמנת חמוצה.

באותה שיטה מכינים:

קסדייה נקניק ובצל מחליפים את הזוקיני והריקוטה ב-15 פרוסות נקניק (למשל האם, פסטרמה או סלמי) ו-2 בצלים פרוסים דק.

קסדייה תרד וגבינת צאן מחליפים את הזוקיני והריקוטה ב-1/2 ק”ג עלי תרד נקיים ללא פטוטרת (או עלי מנגולד קצוצים גס) וגליל גבינת סנט-מור חתוך לפרוסות דקות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משמנים קלות מחבת (או משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק) ומניחים טורטייה. מפזרים מחומרי המלית בצורה אחידה, זורים מעט גבינה קשה, מתבלים ומכסים בטורטייה שנייה. צולים על להבה בינונית כדקה מכל צד עד שהמלית חמה, הגבינה מותכת והטורטייה זהובה (במהלך הטיגון לוחצים מעט על הטורטייה העליונה, כדי להצמיד אותה לתחתונה).

2

מעבירים את הקסדייה למשטח חיתוך וחותכים לרבעים. מגישים עם סלט אבוקדו, ואם רוצים גם עם שמנת חמוצה.