החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות
לציפוי ולטיגון
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. אם יש זמן מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
2
קורצים מהתערובת קציצות בקוטר 4 ס"מ, ולא יותר, כי הן מתנפחות בבישול.
3
מכינים שתי קערות, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם סולת. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים כל קציצה בביצה ואז בסולת. מטגנים במחבת עם שמן חם, 3-2 דקות, רק עד להזהבה משני הצדדים. הבישול ימשיך ברוטב.
מכינים את הרוטב:
4
מחממים סוטאז' עם שמן לכיסוי התחתית. מוסיפים תבלינים ומערבבים אותם בכף עץ לפתיחה. כשעולה מהם ריח יוצקים ½2 כוסות מים רותחים ומערבבים טוב.
5
בודקים שהמים מגיעים עד חצי מגובה הסיר. אם חסר, מוסיפים. מניחים את הקציצות ברוטב, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש קטנה. לקראת סוף הבישול, פותחים את הסיר פעמיים או שלוש, כדי ללטף את הקציצות ברוטב ובאהבה. אם הרוטב דליל מבשלים ללא מכסה לצמצום.
מתוך ספרה של יונית צוקרמן "מלכת המטבח". צילום: אפיק גבאי. הוצאת מודן. 118 שקלים. כשר