מתכון

קציצות ירקות ותירס

יולי 2019
12 דירוגים
קציצות ירקות ותירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קציצות ירקות ותירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

שילוב של ירקות שילדים אוהבים עם כאלה שהם לא תמיד רוצים לאכול , בקציצות אפויות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

התירס מוסיף מתיקות (בריאה) שהילדים נהנים ממנה וטעמים של קיץ.

  • ל4 שעות השריה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את העדשים בקערה עם מים כ־4 שעות. שוטפים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים 10 דקות עד שהעדשים רכות ומתפרקות. מסננים ומצננים.

2

מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה. טוחנים בצל, גזר, קישוא, סלרי ומחצית מכמות גרגירי התירס במעבד מזון לתערובת גסה (זאת אומרת לא טוחנים את הירקות לעיסה אלא עוצרים את פעולת המעבד כשהם בחתיכות זעירות). מניחים את הירקות הטחונים במסננת רחבה מעל הכיור להגרת כמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה.

3

מוסיפים את העדשים לירקות ומערבבים לאיחוד (אל תערבבו יותר מדי כדי למנוע מהירקות להגיר נוזלים).

4

מוסיפים לקערה טחינה, מלח, פלפל, שיבולת שועל, את גרגירי התירס הנותרים ושמן זית ומערבבים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל־20 דקות. 

5

מחממים תנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים אותה בשמן זית. יוצרים בידיים רטובות קציצות (אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של שיבולת שועל), מניחים בתבנית, מרססים בשמן זית ואופים כ־15 דקות עד שהן מקבלות גוון חום־זהוב.