מתכון

קראק פאי תפוחים עם קרמבל קינמון ואגוז מוסקט

6 דירוגים
קראק פאי תפוחים עם קרמבל קינמון ואגוז מוסקט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קראק פאי תפוחים עם קרמבל קינמון ואגוז מוסקט של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קראק פאי היא עוגה ממכרת. מעטים האנשים שטועמים אותה ונשארים אדישים

במקור התחתית מבוססת שיבולת שועל ואילו אני מציגה גרסה עם קיצור דרך שעובד מצוין – טוחנים פתי בר, מערבבים עם חמאה מומסת ויש לנו תחתית. שילבתי בעוגה תפוחים חמים וקרמבל עם קינמון ואגוז מוסקט להשלמת הטעמים והמרקמים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לתפוחים

לקרמבל

למלית

לתפוחים

לקרמבל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה בתחתית ובדפנות.

לתחתית

2

טוחנים פתי בר במעבד מזון. מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית ולחה. משטחים

3

את התערובת בבסיס התבנית ומהדקים היטב. שומרים בצד.

למלית

4

טורפים את כל מרכיבי המלית מלבד החמאה בקערה. מוסיפים חמאה בהדרגה עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את המלית על התחתית ואופים 35־40 דקות עד להזהבה והתייצבות של העוגה. מוציאים את העוגה ומשאירים את התנור דלוק.

5

מצננים את העוגה כחצי שעה בטמפרטורת החדר ועוד שעה לפחות במקרר עד התייצבות.

לקרמבל

6

במקביל מערבלים את כל מרכיבי הקרמבל במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־20 דקות עד שהפירורים מזהיבים. מוציאים את הקרמבל ומעלים את טמפרטורת התנור ל־180 מעלות.