מתכון

קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן

פברואר 2016
2 דירוגים
קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן. צילום: דניה ויינר
קרם מסקרפונה על מצע קדאיף עם תאנים טריות בסירופ זעפרן. צילום: דניה ויינר

גרסה אנינה לכנאפה בתוספת תאנים טריות וסירופ שזוף

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקדאיף:

לקרם מסקרפונה:

לסירופ זעפרן:

לקדאיף:

לקרם מסקרפונה:

לסירופ זעפרן:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

מבשלים את החומרים כחצי שעה על אש קטנה עד לקבלת סירופ.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את הקדאיף:

3

מערבבים אטריות עם חמאה מומסת ויוצרים מהן תחתיות עגולות בקוטר 5-4 ס”מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל אבקת סוכר.

4

אופים כ-15-10 דקות, עד שהקדאיף מזהיב יפה.

מכינים קרם מסקרפונה:

5

מערבבים את הגבינה עם שאר החומרים לתערובת חלקה ואחידה.

מרכיבים את המנה:

6

מזלפים מעט קרם מסקרפונה על בסיס קדאיף, מניחים מעל פרוסת תאנה ומזלפים מעט מהסירופ.