מתכון

קרקר פיצוחים טבעוני

שילוב אולטימטיבי בין טעם לבריאות ולפשטות - קרקרים ללא גלוטן, פריכים ומלאים בכל טוב

קרקר פיצוחים טבעוני של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
קרקר פיצוחים טבעוני של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיזור

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות.

2

מניחים בקערה זרעי פשתן וצ'יה, מוסיפים מים בגובה ס"מ מעל התערובת, מערבבים ומשרים רבע שעה להיווצרות עיסה דביקה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.

3

מרדדים את התערובת בין שני ניירות אפייה, מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הקרקרים עם נייר האפייה התחתון לתבנית. מפזרים מלח ים.

4

אופים כשמונה דקות, פותחים את דלת התנור ומנמיכים את החום ל־130 מעלות. כאשר התנור מגיע לחום הרצוי, סוגרים את הדלת וממשיכים לייבש את הקרקרים 25־30 דקות נוספות, עד שהם יבשים ופריכים.

5

מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ושוברים לקרקרים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.