טעמי האדמה והמתיקות הטבעית של הסלרי, יחד עם העשן, התיבול ושפע התוספות, קולעים בול. מגישים עם רוטב פלפלים מותססים טוחנים את כל התבלינים בעלי ומכתש או במטחנת תבלינים קטנה. מערבבים 2 כפות מהתערובת עם שמן הזית (את היתרה שומרים לפעם הבאה).
מאדים את פרוסות הסלרי בסלסילת אידוי מעל סיר מים רותחים כ־10 דקות עד שהוא מגיע למרקם אל דנטה (ולא לריכוך מלא). מצננים.
מושחים את הפרוסות בשמן המתובל ומשפדים על שיפוד. משמנים את רשת המנגל, מניחים עליה את השיפוד וצולים כ־15 דקות או עד שהסלרי מתרכך ומשחים. מדי פעם מסובבים את השיפוד ומברישים את הסלרי במעט שמן זית. מסירים מהאש וחותכים את הסלרי למקלונים בעודו על השיפוד.
אפשר גם להכין את הסלרי על מחבת - חותכים את פרוסות הסלרי למקלונים קטנים, מעבירים לקערה ומערבבים עם השמן המתובל. מלהיטים מחבת, מוסיפים שמן זית ואת מקלוני הסלרי וצולים 4־5 דקות עד שהסלרי מתרכך ומזהיב. מנענעים את המחבת מדי פעם תוך כדי הטיגון.
מגישים את הסלרי בעלי חסה אייסברג עם טחינה, פטרוזיליה, עגבניות קצוצות, עמבה, לימון כבוש ורוטב פלפלים מותססים.החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לתערובת תבלינים
להגשה
אופן ההכנה
1
2