מתכון

שווארמה שורש סלרי

שווארמה טבעונית איכותית, בלי תחליפי בשר מתועשים אבל עם אותה חוויה עשירה ומושחתת

22,734 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
שווארמה שורש סלרי של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
שווארמה שורש סלרי של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

טעמי האדמה והמתיקות הטבעית של הסלרי, יחד עם העשן, התיבול ושפע התוספות, קולעים בול. מגישים עם רוטב פלפלים מותססים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת תבלינים

להגשה

אופן ההכנה

1

טוחנים את כל התבלינים בעלי ומכתש או במטחנת תבלינים קטנה. מערבבים 2 כפות מהתערובת עם שמן הזית (את היתרה שומרים לפעם הבאה).

2

 מאדים את פרוסות הסלרי בסלסילת אידוי מעל סיר מים רותחים כ־10 דקות עד שהוא מגיע למרקם אל דנטה (ולא לריכוך מלא). מצננים. מושחים את הפרוסות בשמן המתובל ומשפדים על שיפוד. משמנים את רשת המנגל, מניחים עליה את השיפוד וצולים כ־15 דקות או עד שהסלרי מתרכך ומשחים. מדי פעם מסובבים את השיפוד ומברישים את הסלרי במעט שמן זית. מסירים מהאש וחותכים את הסלרי למקלונים בעודו על השיפוד.  אפשר גם להכין את הסלרי על מחבת - חותכים את פרוסות הסלרי למקלונים קטנים, מעבירים לקערה ומערבבים עם השמן המתובל. מלהיטים מחבת, מוסיפים שמן זית ואת מקלוני הסלרי וצולים 4־5 דקות עד שהסלרי מתרכך ומזהיב. מנענעים את המחבת מדי פעם תוך כדי הטיגון.  מגישים את הסלרי בעלי חסה אייסברג עם טחינה, פטרוזיליה, עגבניות קצוצות, עמבה, לימון כבוש ורוטב פלפלים מותססים.