מתכון

שניצל פטריות אויסטר

פברואר 2021
  • שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
    שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
  • שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
    שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

פטריות אויסטר בשרניות ומלאות טעם עטופות בציפוי פריך, מטוגנות או אפויות וממש מזכירות שניצל

הן מתחסלות במהירות מסחררת. אני אוהבת אותן עם רוטב סלרי לימוני ליד, והן טובות כעיקרית או ראשונה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילה

לציפוי

לרוטב סלרי לימון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים כמות יפה של שמן זית על נייר האפייה.

2

מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה רחבה ונמוכה לתערובת אחידה.

3

מפרקים פטריות לחתיכות בגודל של כ-6*6 ס"מ, טובלים את הפטריות בבלילה ואז בפירורי לחם ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 15 דקות, הופכים ואופים 10 דקות נוספות, עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב.

מכינים רוטב סלרי לימון

4

שמים בקערה את כל חומרי הרוטב למעט הסלרי וטוחנים במוט ריסוק ידני לרוטב קרמי וחלק. מוסיפים סלקי קצוץ ומערבבים פנימה.

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.