מתכון

שסק צלוי ומקורמל

אפריל 2019
1 דירוגים
שסק צלוי ומקורמל של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
שסק צלוי ומקורמל של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

השסק מקבל טעם חמצמץ־מתוק ומרקם שקרוב לריבה כשנצלה בטאבון עם מעט שמן זית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

צולים את השסק: מניחים את השסק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית ומכניסים לטאבון לוהט 4־5 דקות קצת להפוך. אפשר לצלות את השסק גם במחבת מכוסה על המנגל (כ־4 דקות מצד אחד ו־3 דקות מהשני) כשהשסק מתחיל להשחים מוציאים, מכסים במגבת לכמה דקות ומקלפים. לוחצים החוצה את הגלעינים בעדינות.

2

מכינים מי פריחת הדרים: מניחים בסיר מים, סירופ מייפל, סוכר קנים ופרחי הדרים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים 5־8 דקות עד לקבלת מרקם של סירופ.

3

מלהיטים מחבת, יוצקים כף שמן זית ו־4 כפות מהסירופ ומערבבים. מוסיפים את השסק הצלוי ויין לבן. מנענעים את המחבת בעדינות ומטגנים עד שהשסק מתקרמל אך לא מתפרק.

4

אפשר להגיש עם יוגורט עיזים. מקשטים בעלי זעתר ופרחי הדרים ומזלפים מעט שמן זית.