מתכון

תבשיל בורגול עם עלי גפן

מעין עלי גפן מפורקים: במקום להשקיע במילוי ובגלגול, מכינים תבשיל זריז של בורגול עם עלי גפן טריים

1,241 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית
תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית

מעין עלי גפן מפורקים: במקום להשקיע במילוי ובגלגול, מכינים תבשיל זריז של בורגול עם עלי גפן טריים, שנמצאים בשיאם בתקופה הזאת. שקדים ירוקים נמסים, פרוסות לימון מקורמלות מעל, ועגבניות ובצלים בתחתית – מוסיפים לתבשיל טעם מיוחד במינו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תחתית קדירה בשמן זית.

2

מרפדים את תחתית הקדירה בשכבת עגבניות, מברישים בשמן זית ומסדרים מעל שכבת בצל.

3

מערבבים בקערה בורגול, עלי גפן, שקדים ואת יתר שמן הזית, ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.

4

מעבירים את תערובת הבורגול לקדירה ומיישרים. מסדרים מעל פרוסות לימון, מכסים ואופים כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת להשחמה.