מתכון

בוקטיני בקרם פטריות וכמהין

הפטריות הטריות מעניקות את המרקם, ואילו הכמהין קובעת את הטעם. אפשר להשתמש במחית או בשמן

22,048 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
בוקטיני בקרם פטריות וכמהין של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
בוקטיני בקרם פטריות וכמהין של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

מתחילים עם כפית שמן או 1/2 כפית מחית ומוסיפים לפי הטעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת רחבה עם חמאה, שמן זית, שום וטימין. כשעולה ריח, מוסיפים פטריות ומקפיצים אותן בשניים-שלושה מחזורים עד שהן זהובות יפה. אם צריך, מוסיפים שמן בין המחזורים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.

2

מביאים לרתיחה הרבה מים בסיר גדול. מוסיפים כף מלח ומבשלים בוקטיני עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.

3

מרסקים את הפטריות המוקפצות במעבד מזון עם מסקרפונה ומחית או שמן כמהין.

4

מעבירים את הקרם שהתקבל למחבת ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים יחד תוך כדי חימום דקה-שתיים למיזוג טעמים. מוסיפים פרמזן ומגישים.