מתכון

חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי

בתחילת העונה, כשתרמילי הפול צעירים, הם טובים לאכילה בשלמותם (כן, כן, עם הקליפה!).

10,536 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי  של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
חורשט פול, עגבניות ולימון פרסי של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

כאן הם מתבשלים ברוטב עגבניות מרוסקות לריכוך. מגישים עם אורז לבן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחליטת הפול

אופן ההכנה

1

מאדים בשמן זית בצל, גבעולי שום (או שום), פפריקה וכורכום כ־5 דקות מעל להבה בינונית. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את יתר המרכיבים (מלבד מרכיבי חליטת הפול) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהטעמים מתגבשים והתבשיל מסמיך.

בינתיים חולטים את הפול

2

מרתיחים מים בסיר בינוני, סוחטים פנימה את חצאי הלימון ומוסיפים אותם לסיר. מוסיפים את תרמילי הפול וחולטים אותם כמה שניות, רק עד שהמים חוזרים לרתוח. מסננים את הפול ושוטפים בשפע מים קרים. מעבירים את קליפות הלימון לקערה, מוסיפים מים קרים ומעבירים לקערה את תרמילי הפול עד השימוש.

3

מוסיפים את תרמילי הפול לתבשיל ומבשלים 1/2 שעה נוספת. יוצקים את התבשיל מעל אורז לבן ומגישים.