מתכון

חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר

החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני

14,163 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

לא מצאתם חצילים תאילנדיים? השתמשו בבייבי חצילים (אלה המיועדים להחמצה או למילוי).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל צ’ילי וג’ינג’ר

אופן ההכנה

מכינים את החצילים

1

מתבלים חצילים במלח ופלפל ומניחים ל-5 דקות (כדי שהחצילים “יזיעו” מעט).

2

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את החצילים כ-3 דקות עד להזהבה. מעבירים לכלי עם נייר סופג.

מכינים את הקרמל ומשרים

3

ממיסים סוכר במחבת בעלת תחתית עבה. לא מערבבים, אלא מנענעים את המחבת כדי שהסוכר בשוליה לא יישרף.

4

כשמרבית הסוכר נמס מערבבים, מוסיפים את שאר חומרי הקרמל ומבשלים עד שמתקבל קרמל כהה במרקם של סירופ סמיך. אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך. מצננים כמה דקות.

5

משרים את החצילים המטוגנים בקרמל למשך שעתיים לפחות ועד 24 שעות. מגישים בטמפ’ החדר.