מתכון

כתר בייגלים

הבצק הזה מניב את הבייגלה המושלם, וכל כך קל להכין אותו

1,021 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2022
כתר בייגלים של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר
כתר בייגלים של דרור כהן | צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

הבצק הזה מניב את הבייגלה המושלם, וכל כך קל להכין אותו. כאן שזרתי את הבייגלים זה בזה ויצרתי כתר חגיגי, שכל חוליה שלו מעוטרת בתוספת שונה. בשל הצורה המיוחדת שלו קשה מאוד לשלוק את הבייגל במים רותחים, אבל גיליתי שהברשה במים רותחים מניבה אותו מרקם לעיס אהוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

להברשה

לציפוי

אופן ההכנה

1

לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה 8־10 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש.

2

מעבירים את הבצק לקערה נקייה מקומחת קלות, מכסים בשקית או מגבת ומתפיחים במקום חמים 45־60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים של כ־120 גרם האחד. מכסים ומניחים בצד כ־10 דקות.

4

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

מגלגלים כדור אחד לגליל עבה באורך כ־15 ס"מ, סוגרים לצורת טבעת ומניחים בתבנית. מגלגלים כדור שני לגליל עבה באורך כ־15 ס"מ, מקמחים אותו קלות כדי שלא יידבק לנייר, משחילים אותו דרך הטבעת הראשונה וסוגרים לצורת טבעת. מעצבים כך את יתר חלקי הבצק, לקבלת טבעת סגורה העשויה חוליות בצק.

6

מברישים את המאפה במים רותחים פעמיים ומפזרים על כל בייגל ציפוי שונה.

7

אופים 12־15 דקות להזהבה.

המתכון מתוך הספר "בייקרי 365 וחברים" של דרור כהן, הוצאה עצמית, 216 עמ', 149 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: bakery365.co.il

"בייקרי 365 וחברים" | מאת: דרור כהן
"בייקרי 365 וחברים" | מאת: דרור כהן