ללא גלוטן

לחם טחינה וגרעינים

לחם הפלא הזה מבוסס על טחינה, דבש, ביצים וזרעים, כאשר הסודה לשתייה מפעילה את קסמיה והופכת את הבלילה ללחם

62,533 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לחם טחינה וגרעינים של ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; זטיילינג: ענת לבל
לחם טחינה וגרעינים של ליאור משיח. צילום: אמיר מנחם; זטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים טחינה, דבש, ביצים ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים סודה לשתייה, זרעי חמנייה, אגוזי מלך, זרעי הפשתן ושני סוגי השומשום ומערבבים עד לפיזור אחיד.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים היטב תבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ־30 דקות עד שהלחם משחים. מוציאים מהתנור, מחלצים מיד את הלחם מהתבנית ומניחים על רשת צינון.