מתכון

מָלַאי: מאפה תירס וגבינות

מאפה מנחם במיוחד עם המון טעם, כזה שיכול למלא בביס קטן, ובמקביל קשה להפסיק לאכול

25,529 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מָלַאי: מאפה תירס וגבינות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
מָלַאי: מאפה תירס וגבינות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

התחלתי את ההכנה במתכון המעולה של רעות אשר, בשלנית שעבדה לצדי במשחקי השף. החלפתי את הסוכר בעוגת המלאי המתוקה שלה (150 גרם  במקור) ב-300 גרם גבינות מלוחות. התוצאה היא מאפה מנחם עם המון טעם, כזה שיכול למלא במהירות וקשה להפסיק לאכול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את החלב והחמאה בסיר על אש קטנה-בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה.

2

מערבבים בקערה את קמח התירס, הקמח הרגיל ואבקת האפייה.

3

יוצקים את החלב עם החמאה המומסת על הקמחים וטורפים היטב עם מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. טורפים פנימה את הביצים, זו אחר זו.

4

מטמיעים בתערובת תוך כדי ערבוב את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה. מוסיפים את הבולגרית, הפרמזן ומלח ופלפל.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה (בקוטר 28 ס"מ) או מלבנית (25X35 ס"מ) משומנת ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, או עד שהמאפה מתייצב וקיסם שמחדירים למרכז המלאי יוצא נקי. מצננים, חותכים לקוביות או פרוסות ומגישים חם או קר.