מתכון

מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר

אפשר להכין כמות כפולה ולחלק לאורחים בסוף הארוחה. הם בטח ישמחו ליהנות מהמאפינס גם לצד הקפה של הבוקר

9,174 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

המאפינס הללו נהדרים בפני עצמם, אבל מומלץ להגיש לצד קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתפוחים

למאפינס

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים

1

שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים מעט. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המאפינס

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

3

יוצקים מחצית מכמות המים לסיר קטן, מוסיפים תיונים ולבנדר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מסננים ומוסיפים את יתרת המים. מצננים לטמפ' החדר.

4

מקציפים ביצים עם סוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת התה, שמן ודבש ומערבלים לתערובת אחידה.

5

מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לתערובת הביצים ומקפלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שהם נטמעים.

6

יוצקים לתבניות מאפינס עד 2/3 גובה עטרות הנייר ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.

7

אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים עד 3 ימים בכלי אטום.