מתכון

סלט סלקים צלויים עם פומלה

אל הפומלה המקולפת שידכתי ירקות חורף כמו סלק וחובזה, ותיבלתי בסומאק מיובש שליקטתי טרי לפני כחודשיים

22,214 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סלט סלקים צלויים עם פומלה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
סלט סלקים צלויים עם פומלה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

אחד מזיכרונות הילדות שלי קשור בקילוף הפומלה. משימה סיזיפית שאורכת לפחות חצי שעה כשאצלנו בבית היה חוק בל יעבור – לא אוכלים ואפילו לא מנשנשים גרגר מהפומלה עד שהיא מקולפת לגמרי. אל הפומלה המקולפת שבה לא נגעתי (נשבע) שידכתי ירקות חורף כמו סלק וחובזה, ותיבלתי בסומאק שליקטתי לפני כחודשיים והספיק להתייבש בינתיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים סלקים בסיר עם שפע מים ומבשלים שעה לריכוך. מסננים, מצננים מעט, קולפים וחותכים לשמיניות.

2

מחממים תנור ל־250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים סלקים בתבנית יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים בתנור 10־15 דקות לצריבה קלה.

3

מערבבים עלי חובזה, פלחי פומלה, בצל סגול, תבלינים, שמן זית ומיץ לימון בקערה. מסדרים בצלחת הגשה, מניחים את פלחי הסלק הצלויים, בוצעים את הגבינה מעל ומפזרים אגוזי מלך.