מתכון

סלמון לימוני עם סלט שומר ותפוז

ארוחת ערב חורפית בסגנון תל אביבי שמכניסה למטבח אור שמש

6,407 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
סלמון לימוני עם סלט שומר ותפוז של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
סלמון לימוני עם סלט שומר ותפוז של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

זו ארוחת ערב חורפית בסגנון תל אביבי. בעונת הגשם בינואר ובפברואר אני אוהבת ליצור ארוחות שמכניסות אור שמש למטבח. אני משתמשת במשחת לימון כבוש כדי לכסות צד שלם של סלמון קרמי במשהו בעל טעם עשיר. בזמן שהסלמון נאפה מכינים סלט שומר מלא בהדרים עסיסיים. עד שתסיימו עם הסלט יגמר, הסלמון יהיה מוכן לצאת מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלמון

לסלט

אופן ההכנה

אופים את הסלמון

1

מכניסים רשת אפייה למרכז תנור ומחממים אותו ל־150 מעלות.

2

מניחים סלמון בתבנית אפייה, מורחים במחית לימון, מפזרים פפריקה ופרוסות לימון ואופים 20 דקות עד שהסלמון נאפה ומוכן. מפעילים מצב גריל וממשיכים לאפות עד שמחית 2-3 דקות עד שמחית הלימון מזהיבה מעט.

מכינים את הסלט

3

חותכים בעזרת סכין חדה את החלק העליון והתחתון של התפוזים, מעמידים את התפוזים על קרש חיתוך ומגלחים את הקליפה עם הסכין. מנסים כמה שפחות לפגוע בבשר התפוזים. סוחטים לקערה מיץ מהקליפה, גם אם נשאר ממש קצת, וזורקים את הקליפה. מחזיקים תפוז ביד מעל הקערה. חותכים בעזרת סכין חדה את בשר התפוז הכתום שבין הממברנות הלבנות לתוך הקערה. סוחטים כל מיץ שנותר בתפוז וזורקים. חוזרים על הפעולה עם התפוז השני. מוסיפים לקערה מיץ לימון ושמן זית וטורפים. חותכים וזורקים גבעולי שומר, אך מורידים ושמרים את עלי השומר. חוצים את השומר דרך הליבה, ומשתמשים בקצה הסכין כדי לחתוך ולזרוק את הליבה הפנימית הלבנה; פורסים דק את השומר. מוסיפים את השומר לקערה ומערבבים בעדינות עם הרוטב. מתבלים במלח ופלפל ומקשטים בעלי השומר.

4

מגישים את הסלמון עם הסלט.

מתוך סיפרה החדש של עדינה זוסמן: Sababa: fresh, sunny flavors from my Isreaeli kitchen, Adeena Sussman. הוצאת פינגווין, 368 עמ', להשיג בסטימצקי ובחנויות ספרים מקוונות

עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
עטיפת הספר "Sababa" של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב