מתכון

סקונס אגסים וגבינה כחולה

הסקונס המסורתיים הם לחמניות מעט יבשושיות עם נטייה להתפורר בכל ביס, אבל תוספת הגבינה והפרי הופכת אותם לעסיסיים

3,066 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
סקונס אגסים וגבינה כחולה של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף
סקונס אגסים וגבינה כחולה של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף

שילוב הטעמים המתוק-מלוח בבצק יכול להתכתב עם כל תוספת שתבחרו להניח עליהן, מחמאה וריבה ועד דג כבוש, מחית זיתים או גבינות קשות. אפשר לאפות לחמניות עגולות קלאסיות או לשחק עם הצורה ולהכין עוגיות משולשות, מרובעות או בצורת כוכב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבלים קמח, אבקת אפייה, אגוזים וחמאה במיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית. מוסיפים גבינות, חלב, שמנת ואגס תוך כדי ערבול איטי עד שמתקבל בצק אחיד.

3

אוספים את הבצק לכדור ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי כ-2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומחלקים כל עיגול ל-6 משולשים. מסדרים בתבנית במרווחים של כ-1 ס"מ.

4

אופים כ-15 דקות או עד שהסקונס מזהיבים. מגישים עם חמאה קרה. אוכלים באותו יום.