מתכון

סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק

מתכון לסקונס עם הפתעות - שישדרג כל בראנץ'

15,840 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

ברחבי האיים הבריטיים מכינים לתה של שעה 16:00 לחמניות מהירות שנקראות סקונס. הן נטולות שמרים ומסתמכות על תגובה כימית בין רוויון או יוגורט חומצי לאבקת אפייה, שיוצרת פחמן דו חמצני שנותן להן אוויר ונפח. שדרגתי את הסקונס עם אגוזי מלך, גבינה ובצל ירוק, ובמקום מריחה של חמאה כנהוג, מרחתי עליהן פלפל צ'ומה טריפולטאי. גם אריסה וסחוג יזרמו פה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את הקמחים, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את קוביות החמאה ומטמיעים עם הידיים בעדינות את גושי החמאה לתוך הקמח עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים את הגבינה המגוררת, האגוזים והבצל הירוק.

2

יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים את הרוויון או היוגורט. מערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק אחיד, לח ומעט דביק.מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח היטב ומקמחים גם את החלק העליון של הבצק.

3

מועכים את הבצק עם היד או עם מערוך ליצירת עיגול בעובי של 4-3 ס"מ. חותכים את עיגול הבצק ל-8 משולשים ומניחים אותם מרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר להבריש את הבצק במעט רוויון או יוגורט.

4

אופים את הסקונס במשך 16-14 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהם מזהיבים.

5

מצננים ומגישים עם פלפל צ'ומה או כל ממרח אהוב אחר.