מתכון

עוגת לוז ולבנדר

עוגה איטלקית דחוסה, לחה וטעימה מאוד עם כתר של קצפת מסקרפונה ואמרטו

3,046 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת לוז ולבנדר של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
עוגת לוז ולבנדר של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

עוגה איטלקית דחוסה, לחה וטעימה מאוד. דנה מלכס ואני הוספנו לה כתר של קצפת מסקרפונה ואמרטו, ואני פשוט מאוהב בתוצאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקצפת אמרטו

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מפזרים אגוזי לוז בתבנית וקולים כ־7 דקות להזהבה. מצננים לטמפרטורת החדר.

3

טוחנים לאבקה במעבד מזון בפולסים את האגוזים, חצי מכמות הסוכר, קמח, מלח ולבנדר.

4

מערבבים בקערה שוקולד, שמן זית וחלמונים לתערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הלוז וממשיכים לערבב לבלילה אחידה וסמיכה.

5

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות בינונית־גבוהה 2־3 דקות להכפלת הנפח. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף 5 דקות נוספות למרנג יציב.

6

מקפלים כשליש מכמות המרנג לתוך הבלילה לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר המרנג ומקפלים שוב.

7

משמנים תבנית עוגה, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח בלי פירורים. מצננים.

8

מרככים מסקרפונה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מחליפים לוו בלון, מוסיפים שמנת מתוקה ואמרטו ומקציפים במהירות בינונית לקצפת יציבה אך רכה.

9

מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים את הקצפת, מקשטים בשברי אגוזי לוז ואבקת קקאו ומגישים.