מתכון

פבלובה מלבי

שני קינוחים קלילים בעוגה אחת - מרנג מתפצח במילוי קרם מלבי עם רוטב פירות יער

13,767 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
פבלובה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
פבלובה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
  • פבלובה גדולה בקוטר 20־22 ס"מ
  • 25 דקות + שעה וחצי אפייה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למרנג

לקרם מלבי קוקוס

לרוטב פירות יער

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את המרנג

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח, עד שמתקבל קצף לבנבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים 10 דקות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

3

מעבירים את המרנג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מרית יוצרים צורה של פבלובה - עיגול בקוטר 20־22 ס"מ שבמרכזו שקע בקוטר 8־10 ס"מ, המשמש למילוי.

4

אופים את הפבלובה 5 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־100 מעלות ואופים עוד שעה וחצי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מכינים את הקרם

5

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים קרם קוקוס, אבקת סוכר, תמצית וניל, תמצית מי ורדים, ואינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

מכינים את הרוטב

6

מחממים בסיר פירות יער, סוכר ומיץ לימון עד רתיחה. מבשלים 2־3 דקות על להבה גבוהה, עד שהפירות מגירים נוזלים. מסירים מהלהבה ומצננים לחלוטין.

מרכיבים את הפבלובה

7

יוצקים את הקרם לשקע המרנג ומיישרים.

8

מקשטים בפיסטוקים ובתותים ומגישים עם הרוטב בצד.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין
"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין