מתכון

פודינג לחם עם בננות ושקדים

ברד פודינג הומצא כדי להחיות לחם ישן, אבל הוא היה כה טעים, שבמהרה זכה לוריאציות והפך למאכל שקונים עבורו לחם טרי

16,293 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פודינג לחם עם בננות ושקדים של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פודינג לחם עם בננות ושקדים של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

ואם כבר לחם טרי – רצוי חלה. ואם כבר חלה – למה לא בריוש? והנה טיפ קטן ומושחת: נסו למרוח את פרוסות החלה בקרם שקדים או להשתמש בבריוש ריקוטה או שקדים.

תבנית פיירקס או ברזל בגודל 27×33 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מניחים פרוסות חלה בתבנית עם הקראסט כלפי מעלה (הפרוסות צריכות "לעמוד" בתבנית) ונועצים ביניהן פרוסות בננות.

3

טורפים בקערה סוכר חום, חלב, שמנת, ברבן וביצים ויוצקים על פרוסות החלה שבתבנית. מוודאים שהלחם כולו רטוב מהתערובת - אם צריך מטביעים אותו מעט בבלילה, כדי שיכוסה היטב. מפזרים מעט סוכר חום ושקדים פרוסים.

4

אופים 45 דקות עד שפני המאפה זהובים.