"המנה הזאת אינה חלק מתפריט המסעדה. היא נוצרה כמנה מיוחדת לארוחת הצוות, ועבורי היא מסמלת משפחתיות, בית ואביב".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים שומר, בצל, שום, צ'ילי, תימין ומרווה ומטגנים על להבה נמוכה כרבע שעה להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.
2
מוסיפים לסיר שוקיים ומטגנים כ־10 דקות להשחמה מכל הצדדים.
3
מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מוסיפים קישואים, סלרי, מנגולד, חומוס (לא חובה), מרטיני או ורמוט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ. מוסיפים מים לגובה 3 ס"מ מעל העוף והירקות, מתבלים את התבשיל במלח, פלפל, שמיר, פטרוזיליה ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהעוף והירקות מתרככים והרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול.
4
מגישים את התבשיל בסיר למרכז השולחן.