מתכון

פולקע עוף עם שומר, שום ירוק וקישואים

מנה שנוצרה כמנה מיוחדת לארוחת הצוות, והיא מסמלת משפחתיות, בית ואביב

7,775 בשלנים התעניינו במתכון זה
פולקה עוף עם שומר, שום ירוק וקישואים של שף מושיקו גמליאלי, בר 51 | צילום: חיים יוסף
פולקה עוף עם שומר, שום ירוק וקישואים של שף מושיקו גמליאלי, בר 51 | צילום: חיים יוסף

"המנה הזאת אינה חלק מתפריט המסעדה. היא נוצרה כמנה מיוחדת לארוחת הצוות, ועבורי היא מסמלת משפחתיות, בית ואביב".

מאחורי הקלעים של מסעדת בר 51

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים שומר, בצל, שום, צ'ילי, תימין ומרווה ומטגנים על להבה נמוכה כרבע שעה להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.

2

מוסיפים לסיר שוקיים ומטגנים כ־10 דקות להשחמה מכל הצדדים.

3

מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מוסיפים קישואים, סלרי, מנגולד, חומוס (לא חובה), מרטיני או ורמוט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ. מוסיפים מים לגובה 3 ס"מ מעל העוף והירקות, מתבלים את התבשיל במלח, פלפל, שמיר, פטרוזיליה ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהעוף והירקות מתרככים והרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מגישים את התבשיל בסיר למרכז השולחן.