מתכון

פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן

לסילאן תפקיד כפול: הוא משתלב במרינדה, בה משרים את חזה ההודו, וגם בזיגוז שמורחים על הנתח לפני שהוא נשלח לתנור

114,007 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כיוון שחזה ההודו מחולק לשתי אונות, מצפים כל נתח בתערובת שונה. שימו לב: יש להשרות את הבשר 24 שעות לפני האפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לזיגוג סילאן ותבלינים:

לזיגוג סילאן וחרדל:

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה, מניחים כל נתח בשר בתבנית אינגליש קייק ויוצקים עליו את המרינדה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר יממה. במהלך ההשריה הופכים את הנתחים כמה פעמים.

2

מוציאים את הנתחים מהמקרר שעה לפני הצלייה ומייבשים בנייר סופג.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות.

4

מערבבים את חומרי הזיגוג בשתי קערות נפרדות.

5

מורחים על כל נתח את אחת התערובות מכל הצדדים ומניחים על רשת התנור. תחתיו מניחים תבנית שתקלוט את נוזלי הצלייה. יוצקים לתוכה 2 כוסות מים – ליצירת אדים וגם למניעת חריכת הנוזלים שמטפטפים.

6

צולים 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים עוד 50-45 דקות עד שהנתח עשוי – אם דוקרים אותו במזלג, זולגים ממנו נוזלים שקופים.

7

מצננים 10 דקות לפני הפריסה. אפשר לאכול חם או לצנן כליל ולפרוס לפי הצורך להכנת כריכים וסלטים. הפסטרמה נשמרת בכלי אטום במקרר עד שבוע.