מתכון

קציצות ירקות ותירס

שילוב של ירקות שילדים אוהבים עם כאלה שהם לא תמיד רוצים לאכול, בקציצות אפויות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

88,031 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קציצות ירקות ותירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
קציצות ירקות ותירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

התירס מוסיף מתיקות (בריאה) שהילדים נהנים ממנה וטעמים של קיץ.

  • ל4 שעות השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את העדשים בקערה עם מים כ־4 שעות. שוטפים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים 10 דקות עד שהעדשים רכות ומתפרקות. מסננים ומצננים.

2

מפרידים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה. טוחנים בצל, גזר, קישוא, סלרי ומחצית מכמות גרגירי התירס במעבד מזון לתערובת גסה (זאת אומרת לא טוחנים את הירקות לעיסה אלא עוצרים את פעולת המעבד כשהם בחתיכות זעירות). מניחים את הירקות הטחונים במסננת רחבה מעל הכיור להגרת כמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה.

3

מוסיפים את העדשים לירקות ומערבבים לאיחוד (אל תערבבו יותר מדי כדי למנוע מהירקות להגיר נוזלים).

4

מוסיפים לקערה טחינה, מלח, פלפל, שיבולת שועל, את גרגירי התירס הנותרים ושמן זית ומערבבים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל־20 דקות. 

5

מחממים תנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים אותה בשמן זית. יוצרים בידיים רטובות קציצות (אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים עוד כף או שתיים של שיבולת שועל), מניחים בתבנית, מרססים בשמן זית ואופים כ־15 דקות עד שהן מקבלות גוון חום־זהוב.