מתכון

קרפצ'ו תפוח אדמה

במהלך ההכנה משטחים את תפוחי האדמה לעובי דק ועלי המנגולד החרוכים מעניקים לה טעם מעושן

5,536 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
הקבינה. קרפצ'ו תפוחי אדמה של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
הקבינה. קרפצ'ו תפוחי אדמה של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

"קראנו למנה 'קרפצ'ו' כי במהלך ההכנה משטחים את תפוחי האדמה לעובי דק. עלי המנגולד החרוכים מעניקים למנה טעם מעושן, תערובת הזרעים והגרעינים מוסיפה לה מרקם פציח והוויניגרט מאזן אותה עם חמיצות נעימה".

הכנות מקדימות בבית: מבשלים את תפוחי האדמה; מכינים את תערובת הזרעים והגרעינים ואת הוויניגרט.

אם מכינים את הקרפצ'ו בבית: צורבים את המנגולד על מחבת עם מעט שמן זית. אפשר לחזק את החריכה בעזרת ברנר.

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת זרעים וגרעינים

לוויניגרט חומץ שרי

לקרפצ'ו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים מראש את תערובת התבלינים

1

קולים בנפרד במחבת יבשה זרעי פשתן, גרעיני דלעת, דוחן, קצח ושומשום 2־3 דקות להזהבה קלה.

2

טוחנים את הגרעינים הקלויים ומלח במטחנת תבלינים או בלנדר בפולסים קצרים ומהירים, מוסיפים שמן ומערבבים. מעבירים לכלי אטום ושומרים מחוץ למקרר עד חודש. התערובת מתאימה גם לסלטים, דגים וגבינות.

מכינים מראש את הוויניגרט

3

מבשלים חומץ וסוכר על להבה גבוהה כ־20 דקות לצמצום של כחצי מהכמות המקורית. מצננים לטמפרטורת החדר, מעבירים לבקבוק לחיץ, מוסיפים שני סוגי שמן ומערבבים היטב. שומרים עד חודש מחוץ למקרר (מנערים לפני כל שימוש).

מכינים את הקרפצ'ו

4

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים כחצי שעה לריכוך מלא ומסננים.

5

מעבירים לקערה, בוצעים בעזרת הידיים, מוסיפים שמן זית, שום כתוש ואורגנו ומערבבים.

6

מניחים את תפוחי האדמה בין שני ניירות אפייה ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים לקרפצ'ו דק בעובי כחצי ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון ומניחים את הקרפצ'ו על מגש.

מרכיבים את המנה

7

מתבלים עלי מנגולד בשמן זית ומלח וחורכים על האש כדקה־שתיים.

8

מניחים על הקרפצ'ו את עלי המנגולד באופן חופשי, יוצקים חמש כפות מוויניגרט השרי, מפזרים שלוש כפות גדושות מתערובת הזרעים והגרעינים, ממליחים ומגישים.