מתכון

שסק צלוי ומקורמל

השסק מקבל טעם חמצמץ־מתוק ומרקם שקרוב לריבה כשנצלה בטאבון עם מעט שמן זית

6,581 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
שסק צלוי ומקורמל של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
שסק צלוי ומקורמל של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

צולים את השסק: מניחים את השסק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית ומכניסים לטאבון לוהט 4־5 דקות קצת להפוך. אפשר לצלות את השסק גם במחבת מכוסה על המנגל (כ־4 דקות מצד אחד ו־3 דקות מהשני) כשהשסק מתחיל להשחים מוציאים, מכסים במגבת לכמה דקות ומקלפים. לוחצים החוצה את הגלעינים בעדינות.

2

מכינים מי פריחת הדרים: מניחים בסיר מים, סירופ מייפל, סוכר קנים ופרחי הדרים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים 5־8 דקות עד לקבלת מרקם של סירופ.

3

מלהיטים מחבת, יוצקים כף שמן זית ו־4 כפות מהסירופ ומערבבים. מוסיפים את השסק הצלוי ויין לבן. מנענעים את המחבת בעדינות ומטגנים עד שהשסק מתקרמל אך לא מתפרק.

4

אפשר להגיש עם יוגורט עיזים. מקשטים בעלי זעתר ופרחי הדרים ומזלפים מעט שמן זית.