אוכלים בחוץ

מתקרר: 7 דברים שחייבים לטעום השבוע

CENA - בר האוכל של תומר אגאי. צילום: אסף קרלה
CENA - בר האוכל של תומר אגאי. צילום: אסף קרלה

החדשה של תומר אגאי (סנטה קתרינה), הבראנץ' המסקרן של קפה אירופה וחגיגות ראשון המסיק בגליל התחתון. כל מה שחם השבוע

11 באוקטובר 2021

1. לבדוק את החדשה של תומר אגאי

הפתיחה המרגשת של השבוע האחרון היא של CENA ("ארוחת ערב" באיטלקית), הבר-מסעדה החדש של השף תומר אגאי (סנטה קתרינה). במקום, ששוכן במלון תיאודור החדש של רשת המלונות בראון בתל אביב, בנה אגאי תפריט המבוסס על חיבור בין תרבויות ויבשות, שבו משתלבים יחד המטבח האיטלקי, הערבי והים תיכוני. כך, תוכלו למצוא מנות כמו פיצה חריפה שמזכירה בטעמה סנדוויץ טוניסאי; שיפוד דג ים מקומי צלוי עם תאנה, בצל ירוק וסלט משווייה או נתח קצבים ומסבחה ארטישוק ירושלמי ושורשים. האווירה קלילה יותר מזו שבמסעדת האם של אגאי ומאפשרת גם ישיבה על דרינק ומנה קטנה אחת, אבל זה לא הופך את המקום למוקפד פחות. בקיצור, מצאנו לכם יעד ליציאה הבאה.

מתי: ראשון-שבת, 18:00-00:30

איפה: CENA

חיבור בין תרבויות CENA – בר האוכל של השף תומר אגאי. צילום: אסף קרלה
חיבור בין תרבויות CENA – בר האוכל של השף תומר אגאי. צילום: אסף קרלה

2. לפתוח את הבוקר בקנקן פונץ'

אחרי תקופה ארוכה שהוא היה סולידי יחסית, אנחנו חשים לאחרונה גם התעוררות בתחום הבראנצ'ים. בשבוע שעבר סיפרנו לכם על החדש של דלידה והשף יוגב ירוס, והשבוע החדשות מגיעות מכיוון קפה אירופה הוותיק. התפריט, שבנתה השפית ירדן שי, מציע פרשנות חדשה לארוחת הבוקר הקלאסיות, עם התאמה למטבח המקומי והעונתי. אפשר למצוא בו מנות כמו בריוש עם שרימפס בחמאה חומה, דלועים צרובים בתפוזים ושמן זית עם גבינת סטילטון וסטייק&אגז על תבשיל שעועית ואיולי ארגולה. לצד האוכל ממליצים בקפה אירופה להתחיל את היום גם בקנקן פונץ' סתווי, לטובת כך רקחו תפריט של משקאות אלכוהוליים המבוססים על פירות ותבלינים. וכרגיל – וודאו שיש לכם זמן לשנ"צ אחרי.

מתי: שישי ושבת, 12:00-17:00

איפה: קפה אירופה

עשינו לכם תכניות לסופ"ש הבראנצ' של קפה אירופה. צילום: אמיר מנחם
עשינו לכם תכניות לסופ"ש הבראנצ' של קפה אירופה. צילום: אמיר מנחם

3. ליהנות משמן הזית הכי טרי בשנה

זו עונת המסיק וזה אומר שזה הזמן בשנה לטעום את שמן הזית הכי טעים שיש – ראשון המסיק. שמן ראשון המסיק הוא שמן שיש לו טעם דומיננטי של זיתים (כמעט כמו מיץ זיתים. כן, ממש ככה), וגם מרירות הקליפה נוכחת בו. בשוק כבר אפשר למצוא סנוניות ראשונות של בקבוקי ראשון המסיק שנמכרים עכשיו, כמו זה של משק פתורה – שמן רענן וארומטי שנמזג לבקבוק מיד לאחר הכבישה בבית הבד, בלי שעבר תהליך של סינון משקעים בחביות. השמן הוא לשימוש מיידי ומדי פעם גם יווצרו בו משקעים של פרי, אבל הוא כל כך טעים, והוא זמין רק במהלך החודשיים הקרובים. אז אתם יודעים כבר מה אתם צריכים לעשות.

גם מסעדות ברחבי הארץ מנצלות את ההזדמנות להשתמש בשמן הכל כך מיוחד הזה, כמו למשל מסעדת ארמון סהרה שבכפר נין בצפון: בפתח המסעדה עצמה גדל עץ זית שיש שאומרים שהוא בן לא פחות מ-3,000 (!) שנה. שף המסעדה, נשאת עבאס, יצר תפריט מיוחד המבוסס על הזיתים והשמן שמופק מאותו העץ ממש בתחילת עונת המסיק, והוא יכלול מנות כמו כדורי לאבנה עם אגוזים, עגבניות שרי ושמן זית; שקשוקה גבינת ג'יבנה וזיתיים צלויים או מסחן עוף עם שמן זית, צנוברים וסומק.

מתי: במהלך השבועות הקרובים – עד שייגמר

איפה: פתורה בוטיק משפחתי; מסעדת ארמון סהרה

מהר מהר, לפני שייגמר עונת המסיק בארמון סהרה. צילום: שני בריל
מהר מהר, לפני שייגמר עונת המסיק בארמון סהרה. צילום: שני בריל

4. לנשנש עוף צלוי טרי

שוק הנמל בנמל תל אביב מתחדש ברוטיסרי חדש מבית קצביית איוו. הקצבייה, שמפורסמת בעיקר הודות לבשרים שלה, צוללת אל קטגוריה חדשה של עופות שנצלים במקום. מדובר בעופות ללא אנטיביוטיקה שאינם עוברים הכשרה (ולכן גם לא מומלחים), ושטרם הצלייה מושרים במרינדת שמן זית, מיץ לימון ותבלינים למשך יממה. בתנור הרוטיסרי נצלות גם נקניקיות וואגיו שמוגשות עם כרוב וחרדל, וכל אלה משתדכות לתוצרת המקומית של השוק – ירקות עונתיים, ממרחים ורטבים טריים. עוד בשוק הנמל – המעדנייה של שרי אנסקי, שפועלת מתוך סנדוויצ'יית הגורמה שלה שרי הרינג, חוזרת לפעילות אחרי שנתיים של הפסקה. תוכלו למצוא בה ממרחים, סלטים ודגים שאתם מכירים מהכריכים כמו הרינג כבוש בשמן עם בצל ותבלינים; חמאת אנשובי; רייאט סלמון מעושן וסלט שעועית אדומה וטונה מעושנת – את כולם תוכלו לקחת הביתה ולנסות להתחקות אחרי המנות שבדוכן. או סתם לנשנש במיליון דרכים אחרות.

מתי: ראשון-שבת

איפה: האנגר 2, שוק הנמל 

על האש רוטיסרי איוו בשוק הנמל. צילום: ראם אזובל
על האש רוטיסרי איוו בשוק הנמל. צילום: ראם אזובל

5. להתנחם בתבשילים מסורתיים בחלה

שווקי האוכל הנוספים אינם קופאים על השמרים: בשרונה מרקט מתקיים במהלך אוקטובר פופ אפ של Poppy Pizza, הפיצה הנודדת מבית היוצר של השפים מולי מגריסו ואריק דרחני. לבצק הפיצה מתייחסים השניים כאל צלחת עליה מגישים מנה, ובין המנות הללו אפשר למצוא, למשל: פיצה ביאנקה עם קרם פרמז'ן, מוצרלה, בייקון טלה, סלק צלוי, גבינת בושה ובלסמי מצומצם; פיצה פולנטה כמהין ועוד. בשוק צפון שברמת החייל מתווסף לחבורה מקום חדש בשם BOBE – דוכן המבוסס על חלות ביתיות ממולאות בתבשילים מסורתיים. התפריט כולל מנות כמו בובע פפריקש צ'ירקה – תבשיל קציצות עוף בפלפלים בסגנון הונגרי; בובע חריימה – דג בפלפל צו'מה ולימון כבוש בנוסח טריפוליטאי; בובע סופריטו תבשיל בשר ותפו"א בסטייל ספרדי ירושלמי ועוד – כולם מוצאים את דרכם בסוף אל תוך החלה הטרייה והחמימה. הכי אוכל מנחם שיש.

מתי: ראשון-שישי

איפה: שרונה מרקט; שוק צפון 

מהסיר לחלה BOBE בשוק צפון. צילום: גיל אבירם

6. לראות מה קורה כשנותנים לשף להשתגע

בתקופת הקורונה עברה מסעדת חוות צוק מטמורפוזה, כמו כולם, והתמקדה בעבודת המעדנייה – פיזית ובאונליין – בעוד תפריט המסעדה הוגדר על ידם כתפריט "צוציק" והתבסס על מנות קצת קלילות יותר כמו המבורגרים משובחים מנות ילדים וסטייקים על העצם. השבוע, חוזר השף אסף שנער לעמדתו במסעדה לערב מיוחד אחד, שבו הוא יבשל מה שבא לו ואיך שבא לו – וכמה שאנחנו אוהבים כשככה הוא מבשל. אנחנו לא יודעים מה בדיוק יהיה שם, אבל שמענו שמועות על שרימפס קריסטל, בר ים ואתרוג. במקומכם היינו בודקים את העניין.

מתי: חמישי 14.10

איפה: חוות צוק

האם היא תהיה שם גם? סינטה במחבת של חוות צוק. צילום: מאיי תדהר
האם היא תהיה שם גם? סינטה במחבת של חוות צוק. צילום: מאיי תדהר

7. לטעום יינות בוטיק מאגן הים התיכון

עוד פתיחה מסקרנת השבוע מגיעה מבית קבוצת סן רמו (קזינו סן רמו, איטלקיה בפשפשים, אשתי) שפותחת בצמוד לקזינו במדרחוב של תיאטרון גשר היפואי את קנטינה סן רמו – בר יין המתמקד ביינות בוטיק מאגן הים התיכון והבלקן. תפריט היין בבר (ובחנות היין הפועלת במקביל) כולל 70-80 יינות שנבחרו בקפידה מיקבים ששוכנים בסמוך לים התיכון (יוון, דרום איטליה, דרום צרפת, דרום ספרד, פורטוגל וישראל) וממדינות חבל הבלקן, בהן אלבניה וסלובניה. כל זה ילווה במוזיקה שמחה, תפריט אוכל המבוסס על חומרי הגלם ביפו ובשוק לוינסקי הסמוך והכי חשוב – אחלה בריזה מהים.

מתי: כל ערב מ-18:00

איפה: נחמה 2, יפו

יין ים תיכוני ואווירה יפואית קנטינה סן רמו. צילום: אסף קרלה
יין ים תיכוני ואווירה יפואית קנטינה סן רמו. צילום: אסף קרלה