6 טיפים להכין קציצות של קיץ

קציצות דגים ברוטב פלפלים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
קציצות דגים ברוטב פלפלים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

בלי רטבים כבדים או בישולים ארוכים, בקיץ מכינים קציצות קלילות, עם הרבה ירקות טריים והמון טעם

17 ביולי 2017

ברור שהן טעימות ברגע שהן יוצאות מהמחבת, אבל יש גם קציצות שיותר טעים לאכול למחרת! את חלקן מומלץ אפילו לנשנש ישר מהמקרר.

טיפים לקציצה המושלמת

מערבבים מומלץ ללוש את תערובת הקציצות בידיים, כדי שהחומרים יתאחדו טוב יותר והטעמים יתחברו.
מקררים חשוב להשהות את התערובת במקרר להטמעת טעמים ולהתייצבות.
מעצבים הסבתות עשו את זה בידיים רטובות, אבל הרבה יותר נוח לעצב את הקציצות בידיים משומנות קלות. כך לא תצטרכו להרטיב אותן שוב ושוב.
השמן חייב להיות איכותי, טרי/נקי ומתאים לטיגון. מטגנים בשמן חצי עמוק (כמו לשניצל). השמן צריך להיות חם, אחרת הקציצות יתבשלו בו, יספגו אותו ולא ישחימו יפה מבחוץ.
הקציצות צריכות להיות בגודל אחיד ובטמפ’ החדר לפני שמכניסים אותן לשמן. קציצה קרה מורידה את הטמפ’ של השמן בבת אחת, ואז במקום טיגון מתקבל בישול בשמן.
3 ,2 ,1 ניסיון מטגנים קציצה אחת, טועמים אותה ומתקנים תיבול ומרקם לפני שמטגנים את כל הכמות.