חיפוש מתקדם

בתי האוכל המסקרנים של פרדס חנה-כרכור

פיציולו שלא מפחדת מתוספות אקסטרים, אופה שהופך את הבורקס המסורתי למגרש משחקים, שרקוטרי מזן חדש ושווקי איכרים אמיתיים - הכירו את הצד הקולינרי המפתיע של האזור

לפני כעשור הפכו פרדס חנה וכרכור, צמד המושבות בין חדרה לוואדי ערה, למקלט עבור תשושי תל אביב, שמאסו בדוחק, בניכור וביוקר המחיה. הם באו לכאן לגדל ילדים במרחבים ירוקים וקהילה פעילה – כל זה בעלויות הגיוניות ולאור תפיסות בריאותניות ורוחניקיות. מאז זרמו הרבה מזומנים בשוק הנדל”ן ועל אף הרוח האלטרנטיבית שעדיין שורה על האזור, ההתברגנות הגיעה גם לכאן ולצד עלייה במחירי הבית היא מביאה גם בשורות קולינריות. פיצה פרטית של שפית מנוסה, בורקסייה מוקפדת, שוק קהילתי ועוד סיבות לעבור לאזור או לפחות לקפוץ לביקור.

התבלין הסודי שישדרג את המזווה
המשולש היפני שמאיים על מעמדו של הסושי
איך השפיע המטבח הפולני על החומוס הישראלי?

טבחית נשמה

שירה שחם בישלה במטבחים נחשבים ותובעניים כמו של “לחם ארז”, “יועזר בר יין” ו”קלואליס”. כאשר החליטה לפרוש מהמירוץ המיוזע של עולם המסעדנות, עברה לפרדס חנה ופתחה את Soul Pizza. “הפיצות הן זיקוק הידע שאותו צברתי עם השנים,” אומרת שירה. ואכן השימוש שהיא עושה בחומרי גלם איכותיים, הטופינגים הנועזים (ענבים, רוזמרין, גבינה כחולה, צנוברים ומוצרלה למשל), כמו גם זוג הידיים המנוסות שלשות את הבצק (קמח, מים, מלח ים אטלנטי, סוכר קנים אורגני ושמן זית מקומי), יוצרים את אחת הפיצות העדינות, הפריכות והטעימות שאכלנו. תוכלו תמיד למצוא גם פיצה “רגילה” שילדים אוהבים, עם רוטב מעגבניות טריות, שום ובזיליקום, שבושל וצומצם לכדי שלמות. אם אתם באזור בימי חמישי בערב, תוכלו לקנות אצל שירה פיצה משפחתית (70-60 שקל, התוספות חינם). אפשר גם להזמין את שירה לאירועים קטנים, שאליהם היא מגיעה עם דוכן נייד וטאבון (4200 שקל ל-100 אורחים).
סול פיצה [ הדקלים 36 פרדס חנה, טל’ 054-7674345 ]
[ זהר לוסטיגר-בשן ]

pizza_650
פיצה לנשמה, גרסת המסיבה. Soul Pizza

גן עדן לפודי הבריאותן

בבית הדו-קומתי הראשון, שנבנה בכרכור לפני 90 שנה, שוכנת חנות הטבע הראשונה של המושבה, “הירוקה” שמה. את החנות הקימו לפני 11 שנה נעה בן אורי ומיטל קלה (שעזבה השנה והוחלפה על ידי יוני צוהר). ההשראה היתה חנות טבע באיסט וילג’ בניו יורק, שבסמוך לה נועה גרה במשך כעשור. פודיז ימצאו פה פנינים נדירות כמו ביצים אורגניות של משק עפאיים, דבש אורגני מצוין של שמורת צוף, 10 סוגי אורז, תמרי מג’הול משובחים טריים-טריים מהגדיד האחרון (מהסוג שקשה למצוא כי הוא מופנה ישר ליבוא), תמרי דקל נור על הענפים, פירות מיובשים טבעיים ללא תוספים, קקאו אורגני בכל צורותיו (שבבים, פולים, אבקה), חליטות תה מצוינות ועוד.

בימי שלישי בין השעות 18:00-14:00 ושישי 13:00-8:00 בעלות החנות מארגנות שוק ברחבה הסמוכה ומארחות בו יצרנים קטנים מקומיים. בין הדוכנים הקבועים: משק הר פרחים, המציע ירקות ופירות אורגניים וגבינות עיזים, ו”לחמצת” — לחמי מחמצת טובים, שאופה טליה גולדברג, תושבת המושבה.
הירוקה [ המושב 29 כרכור, טל’ 04-6377508, א’-ה’ 19:30-9:00, שישי 14:30-8:0 ]

הירוקה
מפגש מרתק עם יצרנים מקומיים. הירוקה

האיטלקייה של הכפר

רז אלמוג ניהל במשך שנים את הביסטרו והקונדיטוריה של “דלאל” בנווה צדק בתל אביב. הוא הגיע לפרדס חנה במקרה, לביקור אצל מכרים, ואהב מה שראה. כשהבין שהמושבה הפכה ליעד נחשק עבור תל אביבים הבורחים מהעיר, אלמוג כבר היה בטוח, שחלום המסעדה הכפרית שלו בשל להתממש. הוא חבר לניר פלטר מיקב פלטר, גייס את אבי לוי (טבח צעיר ומוכשר שעבד ב”בסטה” וב”אונמי” התל אביביות) ויחד הם פתחו את “רוברטה וינצ’י”. במרכז המסעדה היפה עומד טאבון גדול, שהגיע מאיטליה ומלועו מגיחות מנות רבות: אנטיפסטי, פיצות כמובן, דגים ומאפי פסטה כמו מק אנד צ’יז משודרג, קנלוני ולזניה. בשעות הערב המוקדמות כיף לבוא עם הילדים, שיכולים להתרוצץ בחצר הרחבה. יותר מאוחר אפשר להגיע לבילוי של גדולים וללוות את האוכל בכוס יין טוב (39-19 שקל לכוס). בימי שישי מגישים בראנץ’ ומהטאבון מגיחות מנה בשם “ביצה באבטון” — מעין פיצת שקשוקה טעימה מאוד — ומנה אחרת הנקראת פיצת בוקר, שכוללת ביצת עין, סלמון מעושן, סלט עגבניות וריקוטה (כשהבצק הוא הצלחת).
רוברטה וינצ’י [ אחוזה 43 כרכור, טל’ 04-6037377, א’-ה’ ושבת 23:00-12:00, שישי 23:00-9:00 ]

italy_650
אל תפספסו את פיצת השקשוקה. רוברטה ויצ’י

וגר סביח בתוך הבורקס

בכביש המוביל מבנימינה לפרדס חנה-כרכור, רגע אחרי מתחם קניות גדול, מצאנו את “הטורקיה” — מקום קטן באמצע שומקום עם שלט גדול: “בורקס ביתי”. היינו חייבים לבדוק. מדובר במכולה שהוסבה למסעדונת נקייה ונעימה, מוקפת חצר קטנה ומטופחת. צלילים של מוזיקה טורקית וריח נהדר משכו אותנו פנימה. ציקו כהן פתח את המקום לפני שנתיים והוא מציע כאן סביח, בורקס וחומוס. למעט בצק הבורקס, שציקו העביר את ייצורו לבית מלאכה מקומי, את הכל הוא מכין בעצמו. בצק הבורקס נפרש ליריעות דקיקות, נמשח בטחינה גולמית (טכניקה שמולידה בצק פריך, שלא משאיר מרקם שומני בפה) ומתמלא במנגולד, חצילים שרופים ובצל, תפוח אדמה וגבינה. כל המליות עדינות וטעימות, אבל המלית שכבשה את ליבנו כוללת את כל רכיבי הסביח. לפעמים מוכרים פה גם חלבה טובה, שמגיעה מיצרן בדרום ומתחבאת מאחורי הדלפק. שווה לבקש טעימה.
הטורקיה [ דרך הנדיב, ליד מתחם ביג, טל’ 04-6214941, א’-ה’ 16:00-8:00, שישי 14:00-8:00 ]

סביח בגרסת האקסטרים. הטורקייה
סביח בגרסת האקסטרים. הטורקיה

מתכוני בשר מחממים לחורף קר
כל האמת על הקשר בין בירה לבלוטות הטעם

שרקוטרי כפרי

פנטזיה רווחת של הפודי המצוי היא לעזוב את העיר הגדולה לטובת חיי הכפר ולהתמסר טוטלית לאיזו מלאכה קולינרית ארטיזנלית. דור כהן ואור דוייב התמסרו לשרקוטרי. הם אמנם עוד לא בני שלושים, אבל כבר שנתיים (אחרי התמחות של דור באיטליה) הם מייצרים עבור בוטיק האוכל שלהם מגוון בשרים בשיטות מסורתיות וטבעיות. המבחר מרשים וכולל סלמי מבשר עגל ביישון ארוך או סלמי אנגלי ריחני שופע פלפל אנגלי; שני סוגי קבנוס – אחד עסיסי מבשר עגל ושומן טלה, אחר בשרני ויבש יותר שעשוי מבשר הודו, עגל ושומן אווז. עוד במבחר: חזה הודו בכמה טעמים (מעושן/מקורמל בסילאן טבעי או מתובל), כתף עגל חריפה, קורנדביף מסורתי ועוד. את כל הבשרים אפשר לקנות במשקל, לאכול חם במקום לצד זיתים כבושים וחרדל (15 שקל ל-100 גרם) או בתוך כריך (40-26 שקל – תלוי בגודל). בכריך קורנדביף מעושן היו גם לימון כבוש, פלפל קלוי, חרדל ומעט פלפל שאטה ומלפפון חמוץ — שילוב נהדר וטעים. בימי חמישי ושישי אור ודור מדליקים את המעשנה וצולים בעשן הארומטי עופות שלמים, חזה אווז ונתחי טלה (20-6 שקל ל-100 גרם).
המזווה בוטיק אוכל [ המושב 42 כרכור, טל’ 04-6017070. א’-ה’ 22:00-8:30, שישי 8:30 עד חצי שעה לפני כניסת שבת ]

sharkuteri_650
בית מקדש לבשרים. המזווה
מתוך גיליון 309, נובמבר 2016: בשר באחריות להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (1)

  • אחת שתיים 19 בנובמבר 2016 21:00 השב

    לחברים מלמעלה
    הבלו באס אולי הטוב באיזור,אבל חומוס בינוני בהחלט..

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *