פשוט טעים
ראש השנה תשפ"א: רותם ליברזון פותחת שולחן חג
איזה כיף שבתקופה כזו יש הזדמנות לשבת רגע לארוחת חג ולהיאחז באוכל אוהב, מוכר ומנחם
את ליל הסדר עשינו השנה בזום ובאווירת נכאים, את ראש השנה אני מקווה שנחגוג בהרכב מלא ובאווירה משוחררת ושמחה. ארוחת ראש השנה המסורתית תמיד מלאה בסמלים – לכל מאכל וכל ירק יש אג'נדה נסתרת ומתחבאת מאחוריו משאלת לב לקראת השנה שבפתח. השנה משאלת הלב והברכות שאני מבקשת לכולנו לשנה החדשה הן הקלה וקלילות (הקורונה כבדה מספיק), לכן בחרתי להכין מנות שלא דורשות ממני עבודת פרך, כאלו שפשוט להכין ונעים לאכול, בלי לפתוח כפתור ולהרגיש חנוקים.
כל מתכוני החג של רותם ליברזון:
הכנתי סינייה דג נהדרת, פירות יבשים ממולאים בטלה, סלט בורגול ורימונים וסלט אפרסקים פיקנטי (אל תרימו גבה, הוא נהדר!). באגף הקינוחים תמצאו עוגת שמרים אוורירית ובקלאווה עם פטנט לחג שאני לא מפסיקה להתלהב ממנו; את הבקלאווה משקים בסירופ על בסיס מיץ רימונים – הוא מעניק לה גוון חמצמץ ופירותי שמשתלב נהדר עם הפיסטוקים ומעדן את המתיקות שלה.