רותם ליברזון
פשוט טעים
מפתחת מתכונים, מחברת ספרי בישול, בעלת בלוג האוכל של רותם ליברזון. גדלה על המטבח הפרסי, למדה בבית הספר לבישול צרפתי בניו יורק ובהמשך התמחתה במספר מסעדות בתפוח הגדול

תחשוב שזה חוץ לארץ: מנות ים תיכוניות וגעגוע

כשחופשת קיץ בחו"ל לא מסתמנת באופק, רותם ליברזון מביאה אותה לכאן, עם מנות ים תיכוניות שמחות שמזכירות טעמים קרובים–רחוקים  

5 באוגוסט 2020
עגבניות ממולאות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
עגבניות ממולאות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

אנחנו כנראה לא עומדים לטוס במהלך הקיץ הזה, ואני מתגעגעת יותר ויותר לרעיון הזה של חופשה, של מקום רחוק ואחר, קצת זר, קצת לא מפוענח, מלא באפשרויות חדשות.

פאן קון טומטה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פאן קון טומטה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

כנראה בגלל זה כשהתכוננתי לקראת המדור של יולי מצאתי את עצמי מטיילת בעזרת המנות מסביב ליעדי חופשה נחשקים, עוצמת עיניים ומתענגת על הזיכרונות שהטעמים מביאים. תמצאו כאן פאן קון טומטו מספרד, ברוסקטה עם סרדינים כבושים מדרום איטליה, לחמעג׳ון עם סלט ירקות חרוכים ושווארמה דג שמעלים באוב את טורקיה, או קינוח ג׳לי שיכול לעמוד בגאון באיזה בופה הכל כלול ביוון ולשמח את הילדים.

לכל מתכוני הבלוג: 

פאן קון טומטה

סרדינים כבושים

עגבניות ממולאות

בוראטה תאנים

פרוסות טלה ברוטב נענע ופיסטוקים

לחמעג'ון שווארמה דג וירקות חרוכים

סרדינים כבושים

ג'לי פירות

פירות אפויים בבצק

אנחנו כאן ואנחנו הולכים לארח, אז חיפשתי מתכונים שייתנו חוויה אחרת, ישברו קצת שגרה, יזכירו במשהו את המפגש עם הטעמים של החופשות האבודות מהסוג האהוב עליי – ליד הים התיכון עם אוכל קליל, לא מתחכם אבל מקפל בתוכו טריטוריה שלמה.

ג'לי פירות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
ג'לי פירות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם