רותם ליברזון
פשוט טעים
מפתחת מתכונים, מחברת ספרי בישול, בעלת בלוג האוכל של רותם ליברזון. גדלה על המטבח הפרסי, למדה בבית הספר לבישול צרפתי בניו יורק ובהמשך התמחתה במספר מסעדות בתפוח הגדול

ראש השנה תשפ"א: רותם ליברזון פותחת שולחן חג

איזה כיף שבתקופה כזו יש הזדמנות לשבת רגע לארוחת חג ולהיאחז באוכל אוהב, מוכר ומנחם

2 בספטמבר 2020
פירות יבשים ממולאים טלה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
פירות יבשים ממולאים טלה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.

את ליל הסדר עשינו השנה בזום ובאווירת נכאים, את ראש השנה אני מקווה שנחגוג בהרכב מלא ובאווירה משוחררת ושמחה. ארוחת ראש השנה המסורתית תמיד מלאה בסמלים – לכל מאכל וכל ירק יש אג'נדה נסתרת ומתחבאת מאחוריו משאלת לב לקראת השנה שבפתח. השנה משאלת הלב והברכות שאני מבקשת לכולנו לשנה החדשה הן הקלה וקלילות (הקורונה כבדה מספיק), לכן בחרתי להכין מנות שלא דורשות ממני עבודת פרך, כאלו שפשוט להכין ונעים לאכול, בלי לפתוח כפתור ולהרגיש חנוקים.

בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

כל מתכוני החג של רותם ליברזון:

סלט אפרסקים פיקנטי

סלט טאבולה ורימונים

אורז תרד

סינייה דגים

פירות יבשים ממולאים בטלה

עוגת שמרים חבושים

בקלאווה מרציפן בסירופ רימונים

הכנתי סינייה דג נהדרת, פירות יבשים ממולאים בטלה, סלט בורגול ורימונים וסלט אפרסקים פיקנטי (אל תרימו גבה, הוא נהדר!). באגף הקינוחים תמצאו עוגת שמרים אוורירית ובקלאווה עם פטנט לחג שאני לא מפסיקה להתלהב ממנו; את הבקלאווה משקים בסירופ על בסיס מיץ רימונים – הוא מעניק לה גוון חמצמץ ופירותי שמשתלב נהדר עם הפיסטוקים ומעדן את המתיקות שלה.

סלט אפרסקים פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
סלט אפרסקים פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם