רוק אנד רול

מבחר מקומות לאכול בהם סושי

כל המקומות לאכול בהם רולים יפנים שווים או להזמין מהם טייק אווי
יוני 2019

אחת הארוחות האהובות ביותר בישראל היא הסושי. אין כמו ארוחה שמורכבת ממנות קטנות וקלילות המשלבות דגים נאים, אורז והמון ירקות והכל בניחוח אסיאתי. בין אם אתם יותר טיפוס של רול אבוקדו וסלמון, אינסייד אאוט או סשימי, אספנו עבורכם את המסעדות שהכי כיף לאכול בהן סושי או להזמין מהן משלוח.

סושי בר, מלון סטאי. צילום: אסף פינצ'וק
סושי בר, מלון סטאי. צילום: אסף פינצ'וק

סטאי סושי בר

דוד רזיאל 22, יפו
יהודה עמר, זוכה העונה האחרונה של "מאסטר שף" והשף של מלון סטאי, יצר תפריט יפני עם מעט השפעות אסייתיות, המיועד לבילוי נינוח על כוס יין: סטאי רול (ספייסי טונה ואבוקדו), רול סלמון בגריל עם אבוקדו ובטטה בעטיפת סלמון צרוב, מיקס סשימי וניגירי, סלט ווקאמה וסלט סום טאם תאילנדי. ראו מסעדה
Seeyam. צילום: שי אפגין
Seeyam. צילום: שי אפגין

סי-ים - Seeyam

במרכז Beach Club - מתחם בילוי חדש המביא לאזור הדולפינריום את אווירת האיים בתאילנד - עומדת מסעדת חוף אסייתית חדשה. בתפריט שבנה שף רועי סופר (באנז, סרדיניה, בינדלה) מופיעים סלט עוף קצוץ לאפ גאי, דג אפוי בעלי בננה וסטיקי רייס, אגרול תאילנדי פריך במילוי דג בס בפנקו, טטאקי טונה ורולים של סושי - מנות שמתאימות לליווי קוקטיילים חמוצים־מתוקים על בסיס מיצי פירות וקוקוס. ראו מסעדה
טאטאמי. צילום: דן פרץ
טאטאמי. צילום: דן פרץ

טאטאמי

איינשטיין 7, תל אביב
במתחם איינשטיין BLVD המתמלא והולך נפתחה מסעדה פאן אסייתית, סנונית תל אביבית ראשונה לרשת מסעדות חיפאית. טאטאמי, על שם מחצלות הקש היפניות, נותנת פרשנות מערבית לאוכל רחוב משבעה מטבחים מהמזרח הרחוק. ראו מסעדה
קמפאי. צילום: אפיק גבאי
קמפאי. צילום: אפיק גבאי

קמפאי

חיל ההנדסה 1, באר שבע
מסעדה קמפאי ("לחיים" ביפנית) הבאר שבעית מתמחה במטבח האסיאתי ומציעה מגוון של מנות מהמזרח הרחוק כמו סושי, ווק וגריל. במרכז המסעדה ניצב בר גדול שמציע מבחר גדול של יינות, בירות וקוקטיילים מושקעים. ראו מסעדה
גרנד קפה טורקיז. צילום: אנטולי מיכאלו
גרנד קפה טורקיז. צילום: אנטולי מיכאלו

גרנד קפה טורקיז

איינשטיין 40, תל אביב
בקומת הקרקע של קניון רמת אביב התמקמה לה מסעדת גרנד קפה טורקיז. הלוקיישן אולי תמוה, אבל המסעדה עצמה נהדרת והתפריט מזכיר מאוד את מסעדת האם – טורקיז במתחם סי אנד סאן. יש פה ארוחות בוקר מושקעות, צהריים וערב, עם כמה ממנות הדגל של טורקיז: קבב לוקוס, פלאפל שרימפס, ביף בורגיניון, קציצות דגים ברוטב מרוקאי ועוד. תמצאו פה גם פסטות טריות תוצרת בית, מגשי סושי למשלוחים באזור וכריכים לקחת לדרך. הלוואי שהיו לנו עוד הרבה מסעדות קניון כאלה. ראו מסעדה
מינה טומיי, תל אביב. צילום: בועז לביא
מינה טומיי, תל אביב. צילום: בועז לביא

מינה טומיי מרקט

הארבעה 17, תל אביב
מינה טומיי מרקט היא הסניף התל אביבי של רשת המסעדות האסייתית, וכמו אחיותיה גם היא מציעה תפריט אקלקטי מחמישה מטבחים אסייתיים שוקקים: הודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד. בתפריט מגוון מנות קטנות וגדולות המיועדות לחלוקה. ראו מסעדה
ני-שי. צילום: Nishi נישי
ני-שי. צילום: Nishi נישי

ני-שי

שדרות עובד בן עמי 113, נתניה
המסעדה האסייתית חדשה של קבוצת קיסו, שבבעלותה גם המסעדות פו סושי ונוצ', נפתחה במלון ווסט לגון ריזורט בנתניה. המסעדה המעוצבת משתרעת על פני 500 מ"ר. מלבד תפריט סושי עשיר, מתמחים פה גם במנות בסגנון יפני ובהשראה פן אסייתית: שיפודוני יקיטורי, דאמפלינג ותבשילי קארי. אגף האלכוהול מתהדר במבחר סוגי סאקה ויינות. ראו מסעדה
ניהון נו-בה. צילום: אנטולי מיכאלו
ניהון נו-בה. צילום: אנטולי מיכאלו

ניהון נו־בה

הרקון 2, הוד השרון
קינוח הנעל המפורסם העלה לכותרות את חיבתו של שף שגב משה ליפן. בר־מסעדה חדש בבעלותו בהוד השרון מרענן את גבולות החוויה: גוף מתכת מפוסל תלוי באוויר, מוזיקה אלקטרונית עדכנית וקרח יבש שהברמנים מפזרים למען השואו. התפריט מחולק למנות פתיחה, סושי דגים וצמחוני ומנות חמות - הכל באינטרפרטציה אישית ובפרזנטציות יוצאות דופן. מומלץ: ביג בייטס - קונכיות מאורז תפוח מטוגן במילוי דג, מנגו, בטטה ואבוקדו; ורול טונה ליים שמוגש על גוש אבן. גם הקוקטיילים מכוונים ליפן. רובם מתוקים, למעט ג'ין טוניק מקורי עם כוסברה וצ'ילי המוגש על קרח. ראו מסעדה
מוג'ו נקסט דור - Mojo NextDoor. צילום: תמוז רחמן
מוג'ו נקסט דור - Mojo NextDoor. צילום: תמוז רחמן

מוג'ו נקסט דור

שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה
המקום הלילי והסקסי של אנשי מסעדת מוג'ו, מביא תפריט אלכוהול וקוקטיילים (שבנה המיקסולוג מוש בודניק) נרחב, אווירה אפלולית לצד נשנושים אסיאתיים מושקעים כמו שיפודים מגריל הרובוטה, סושי, סשימי ושיפודים אסיאתיים. ראו מסעדה
סיטארה. צילום: יהונתן בן חיים
סיטארה. צילום: יהונתן בן חיים

סיטארה

הרצל רוזנבלום 8, תל אביב
ביסטרו-מסעדה בצפון תל אביב השוכן במתחם סי אנד סאן שעל קו החוף. כיאה למיקום האסטרטגי תמצאו פה תפריט משתנה לאורך היום, עם מבחר דגים טריים (הישר מזיקו הדייג), סושי יצירתי, קוקטיילים מדויקים - ובשעה הנכונה גם שקיעה מרהיבה. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - חיפה

הסניף החיפאי של רשת המסעדות האייסתית נעוץ במרכז הכרמל ושומר כבר שנים על מעמדו כאחד המקומות הפופולריים בעיר. בתפריט: המנה החריפה, סינטה נודלס, אטריות שחורות עם פירות ים, ביף רייס נודלס, צ'אזה ועוד. ראו מסעדה
קיסו. צילום: יואב גורין
קיסו. צילום: יואב גורין

קיסו

דרך רפאל איתן 1, קריית אונו
הלהיט האסיאתי של תושבי בקעת אונו. בלב שכונת מגורים, במרכז מסחרי קטן בקרית אונו, לצד פיצרייה וחדר כושר, מספקת קיסו חוויית בילוי של בר ניו יורקי. המקום מעוצב לעילא, הקוקטיילים מצוינים, ובתפריט תמצאו מבחר ענק של סושי, מנות ווק, סלטים, מרקים ועוד. ראו מסעדה
אסיה מוניקה. צילום: גליה אבירם
אסיה מוניקה. צילום: גליה אבירם

אסיה מוניקה

המסעדה האמריקאית-אסיאתית של שף דניאל זך לקחה שני מטבחים מובחנים ואיחדה ביניהם במקום אחד. מהצד של אסיה יש דים סאם, תבשילי קארי וסושי, ומהצד של מוניקה (סנטה מוניקה) יש המבורגרים ומנות מהגריל. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - קריות

הסולל 10, חיפה
הג'ירפה הצעירה נפתחה בלב הקריות, במתחם ביג, ומשרתת גם את תושבי טבעון, רמת ישי וגוש שגב. בתפריט תמצאו את כל החשודים המיידיים - הפיליפינית, הקיסרית והמאלזית - לצד חידושים כמו אוניגירי, צ'יראשי סושי ועוד. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - רמת החייל

אם תרצו לחזות פעם במפלצת מסעדנית בפעולה, קפצו לג'ירף ברמת החייל בדיוק בחצות היום. מאות אנשי הייטק מורעבים צובאים על הדלתות ודורשים את קערת הנודלס או הקארי שלהם. בערב האווירה משתנה ומקבלת אופי בלייני ונינוח, שאינו מזכיר במאומה את הצהריים הסוערים. ראו מסעדה
ג'אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו
ג'אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

ג'אסיה

מסעדת פיוז׳ן יפואית-אסייאתית הממוקמת במבנה אבן עתיק של הכנסייה האורתודוקסית היוונית. התפריט נוגע בעיקר באוכל אסייאתי עם כמה מנות מקומיות, וכולל בתוכו דגים ופירות ים, תפריט סושי רחב לצד עיקריות בשר ושלל מנות ראשונות. ראו מסעדה
סוהו. צילום: איציק בראל
סוהו. צילום: איציק בראל

סוהו

מסעדה אסיאתית, מהמצליחות ביותר בישראל. יש כאן תפריט ענק עם שפע מנות מאסיה, מנות סושי רבות, סלטים, בשרים, דגים ופירות ים, נודלס קוקטיילים ועוד. המנות כאן לרוב גדולות ומשביעות והשירות מתוקתק. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: אמיר מנחם
ג'ירף. צילום: אמיר מנחם

ג'ירף נודל בר

אבן גבירול 49, תל אביב
הג'ירפה הראשונה והמיתולוגית של רשת המסעדות האסייתיות ברחוב אבן גבירול בתל אביב שודרגה ושופצה לא מכבר, והחלל החדש נעים ומזמין הרבה יותר. זו כבר לא הצעירונת הסקסית הזכורה לנו משנות ה־90 של המאה הקודמת, אלא מסעדה בוגרת, רהוטה ובטוחה בעצמה, עדיין אורבנית וסואנת, אבל גם נוחה ומזמינה. לצד מנות הנודלס המיתולוגיות - הפיליפינית, האפגנית, המאלזית - יש גם חידושים כמו סלטים קלילים ועדכניים, משולשי אוניגירי וקערות של צ'יראשי סושי. ראו מסעדה
TYO. צילום: אפיק גבאי
TYO. צילום: אפיק גבאי

TYO

מונטיפיורי 7, תל אביב
מסעדת השף היפנית שנפתחה לפני ארבע שנים משלבת חוויה קולינרית יוקרתית עם אופי ואווירה של בר. היא מתחילה את היום בפגישות עסקיות ובבילויים משפחתיים, ממשיכה עם זוגות אמידים בבילוי רומנטי ומסיימת את הערב עם צעירים שבאו לשמוח עם משקה ביד ורול סושי בצלחת. המקום פועל בבניין לשימור וכולל שני חללים - רחבת המסעדה המעוצבת, שבמרכזה בר גדול וסביבו שולחנות מוגבהים, ומרפסת מרהיבה, עם גג פתוח בקיץ ואווירת לאונג' בחורף. במרכז החוויה נמצא כמובן האוכל של המאסטר סושי יאמה אוימאודה, המכונה יאמה-סאן - שף יפני מהמובילים בעולם בתחומו. הסושי המיוחד שלו נאמן למסורות ההכנה אך גם עכשווי ויוצא דופן, ונוסף לסושי ישנן מנות יפניות מסורתיות - מרק מיסו, יקיטורי, מנות בהשראת אוכל רחוב ועוד. השילוב בין הרמה הקולינרית והעיצוב המרהיב הפכה את המסעדה לסיפור הצלחה ולמסעדה המצולמת ביותר באינסטגרם הישראלי. ראו מסעדה
יאקימונו. צילום: מיטל סלומון
יאקימונו. צילום: מיטל סלומון

יאקימונו

שדרות רוטשילד 19, תל אביב
אחת המסעדות היפניות הטובות בישראל, שאחת מתכונותיה הבולטות היא חוסר התפשרות על חומרי גלם שאינם פחות ממצוינים. המטבח מציע מנות סושי וסשימי יפהפיות, מהוקצעות וטריות, אבל לא רק. יש גם סלטים, מרקים ותבשילים. העסקית היא מהמשתלמות בעיר בהשוואה לתמורה, וארוחת הטעימות היא מסע מרתק במשעולי המטבח היפני. ראו מסעדה
אונמי. צילום: אנטולי מיכאלוב
אונמי. צילום: אנטולי מיכאלוב

אונמי

במסעדה היפנית הוותיקה, מחלוצות הז'אנר בישראל, יברכו אתכם בברכת ברוכים הבאים ("היראשיימאסה") בכל פעם שתיכנסו אליה. בלב המסעדה בר גדול, והיא מציעה בנוסף לסושי ולסשימי גם מנות יפניות קלאסיות ומודרניות בצד סאקה וקוקטיילים מתוחכמים. ראו מסעדה
יא פאן. צילום: יפית שמחה
יא פאן. צילום: יפית שמחה

יא פאן

המסעדה היפנית של שף יובל בן נריה (טאיזו, מיאזקי) היא מעין שילוב של ביסטרו ושל איזקיות יפניות - מסעדות קלילות באווירה ובתפריט, מהסוג שפוקדים אחרי יום עבודה כדי לאכול ובעיקר לשתות. ראו מסעדה