העיקר זה הרומנטיקה

מצפון עד דרום: המסעדות הרומנטיות לחגוג בהן את ט"ו באב

מול הים בשקיעה, בבקתה כפרית חמימה, עם נרות או באורות מעומעמים: המסעדות הנכונות לחגוג בהן את ט"ו באב ואז לרוץ ולהתכרבל יחד בין הסדינים
דלאל. צילום: בעז לביא
דלאל. צילום: בעז לביא
פברואר 2019

זאת צריכה להיות ארוחה סקסית, כזאת שתערב את כל החושים, עם אוכל מצוין ומעורר תשוקה, אלכוהול בשפע, אורות מעומעמים, נוף מחרמן ואווירה אינטימית. המסעדות שתרצו לחגוג בהם את ט"ו באב ולרוץ אחריהן הביתה ולהתכרבל יחד בין הסדינים.

1
קרוקט תירס של מלי מלו (צילום: אסף קרלה)
קרוקט תירס של מלי מלו (צילום: אסף קרלה)

מלי מלו

מסעדת מלי מלו, נמצאת על גג מלון BOBO של רשת בראון. האוכל ים תיכוני ישראלי, עם השפעות מהמטבח הצרפתי וממטבחי אסיה ולצידו תפריט קוקטיילים מגוון. בניגוד לקו אותו נקט אדוני בשנים האחרונות, מלי מלו אינה מסעדה כשרה ובתפריט אפשר למצוא מנות כמו "הקצב מסן ז'רמן" - טרטר בקר עם איולי קוניאק, בצלי שאלוט, אנשובי, חלמון , ציר בקר וטוסט בריוש בכמהין וגבינת גרוייר; הרובע הלבנוני בבנגקוק - קטאייף במילוי שפונדרה טלה עם בהרט, קינמון, הל, יוגורט ולימון פרסי; קרוקט תירס חלב - כדורי קרם תירס מטוגנים עם סשימי דג ים ושמנת חמוצה ועוד ראו מסעדה
2
לולה מרטין. צילום: גיל אבירם
לולה מרטין. צילום: גיל אבירם

לולה מרטין

בר דגים ופירות ים של המסעדן וייבואן הדגים אפי אלאלוף, הבעלים של רשת ג'קו דגים. המסעדה כוללת בר, חנות דגים וכן נקסט דור שמח שבו נמכרות מנות פאסט פוד לאכילה במקום או לטייק אווי. בתפריט המסעדה תמצאו מנות דגים מגוונות בשיטות הכנה שונות - מדגים נאים וכבושים, דרך פאיה אנדלוסית ועד ספיישלים מהדגה היומית הטרייה. ראו מסעדה
3
בר איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו
בר איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו

בר איטליה

בראסרי איטלקי נוסף לבעלים של מסעדת פומו מרמת החייל. המסעדה שממוקמת מול הים בנתניה מתאימה לערב רומנטי וגם לארוחה משפחתית. בתפריט תוכלו למצוא מנות ייחודיות למקום ומנות מוכרות ממסעדת פומו. ראו מסעדה
4
Aleta - אלטה. צילום: אנטולי מיכאלו
Aleta - אלטה. צילום: אנטולי מיכאלו

אלטה - Aleta

צומת מושבת כנרת - חוף שלדג
Aleta (סנפיר, בספרדית) היא מסעדת דגים ופירות ים השוכנת בחופה של הכנרת ושייכת לאחים נדב ונאור דיין, הבעלים של מסעדת על הנהר. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומבוסס על דגת הים התיכון וכן על תוצרתם של חקלאי ויצרני האזור. בין המנות, שחלקן עוברות דרך גריל פחם או מעשנה, אפשר למצוא סלט קלמרי ובצל מדורה; סיגר דג ים לצד לימון כבוש ואריסה; קוקי סן ז'אק עם קרם שורשים; פסטה עם פירות ים או שיפוד שרימפס בגריל. ראו מסעדה
5
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו

פאפאסן - Papasan

מסעדה אסייתית באווירת בר, עם תפריט קוקטיילים רחב ומנות רבות שמיועדות לחלוקה. שף משה בדישי, שמתמחה ביצירת תפריטים פאן אסייתים אהובים, הוסיף פה לקלחת גם את המטבחים הקמבודיים והאינדונזיים ויצר מנות כמו כיסונים אינדונזיים במילוי תפוח אדמה ובשר טחון וסמבל בוטנים לצד הסקציות המחייבות של סושי ונודלס. ראו מסעדה
6
אנימאר. צילום: ספיר קוסא
אנימאר. צילום: ספיר קוסא

אנימאר

המסעדה בניצוחו של שף הלל תווקולי (לשעבר פאסטל וקלארו), שוכנת בחלל שאכלס בעבר את מסעדת רפאל במלון דן. היא מציעה מטבח עונתי השואב השראה מהים התיכון, חומרי הגלם של האזור והמטבחים של הערים השוכנות לחופו. התפריט מחולק לפי גודל המנות: צלחות קטנות, בינוניות, גדולות וגדולות מאוד. ראו מסעדה
7
פסטה וונגולי בשיינע. צילום: אפיק גבאי
פסטה וונגולי בשיינע. צילום: אפיק גבאי

שיינע

נחלת בנימין 59, תל אביב
שף אסף גבאי (רוקח 73) ובת הזוג נטלי גבאי פתחו את המסעדה האינטימית שיינע בעקבות אהבתם לדגים ופירות ים, אותה אספו בישראל ובפרנקפורט, בה חיו לכמה שנים. שיינע מחולקת לשני חללים, אחד עם שולחנות ומרפסת ושני קטן יותר, שרובו בר והתפריט כולל מנות שמשלבות קלאסיקות אירופאיות יחד עם אוכל ישראלי ומרוקאי וכולל מנות כמו פסטייה דגים ורוקט; קערת מול מרינייר קלאסית עם צ'יפס; דובר סול מטוגן עם רוטב טרטר ותפוחי אדמה; באקט של סרטנים עם תירס גילי; קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם טחינה וחלה ועוד. ראו מסעדה
9
מנות במסעדת יוליה בנמל. צילום: יונתן בן חיים
מנות במסעדת יוליה בנמל. צילום: יונתן בן חיים

יוליה

יורדי הסירה 2, תל אביב
מסעדת דגים ופירות ים בחלקו הדרומי של נמל תל אביב, עם נוף ישיר לים ושלושה חללים שונים: חלק פנימי עם בר גדול ושולחנות קלאסיים; מרפסת מקורה ומרפסת פתוחה ממש מול הים. ראו מסעדה
11
בר 51. צילום: נמרוד סונדרס
בר 51. צילום: נמרוד סונדרס

בר 51

בר אוכל חדש בהובלת שף מושיקו גמליאלי (מונא ואנה הירושלמיות). התפריט מצומצם, פשוט אך מתוחכם, וחלקו הגדול מבוסס על תנובת הים – דגים נאים, תמנון צלוי על סופריטו חיטה וברוסקטה עם מרמלדת שומר ובשר סרטנים. המנות מוגשות בגודל ביניים שמתאים לחלוקה ולליווי בקבוק יין מתוך תפריט שנאצר בקפידה ראו מסעדה
13
  • לוויתן. צילום: ליאור רפאל
    לוויתן. צילום: ליאור רפאל
  • לוויתן. צילום: ליאור רפאל
    לוויתן. צילום: ליאור רפאל

לוויתן

מסעדת לוויתן של בני הזוג ענבר שפירא וליאור רפאל פועלת רק שנים אחדות (לפניה הייתה בבעלות בני הזוג מסעדת המסגר חמש 5), אבל מיצבה את עצמה כאחת ממסעדות השף הבולטות בעיר. שפירא היא קונדיטורית ורפאל הוא השף וביחד עם מגישים אוכל שף המבוסס על חומרי גלם עונתיים עם השפעות וטכניקות חובקות עולם. ראו מסעדה
15
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי

הלנה בנמל

נמל קיסריה , קיסריה
מסעדה הממוקמת בנמל קיסריה ומשקיפה על אתר העתיקות והים התכול. התפריט, בניצוחו של השף עמוס שיאון ממתמקד במנות על בסיס דגה מקומית, בשרים מיושנים ושפע של חומרי גלם מקומיים, פירות וירקות בעונתם כמו גם עשבים ירוקים. ראו מסעדה
16
סיטארה. צילום: יהונתן בן חיים
סיטארה. צילום: יהונתן בן חיים

סיטארה

הרצל רוזנבלום 8, תל אביב
ביסטרו-מסעדה בצפון תל אביב השוכן במתחם סי אנד סאן שעל קו החוף. כיאה למיקום האסטרטגי תמצאו פה תפריט משתנה לאורך היום, עם מבחר דגים טריים (הישר מזיקו הדייג), סושי יצירתי, קוקטיילים מדויקים - ובשעה הנכונה גם שקיעה מרהיבה. ראו מסעדה
17
הס 4.
הס 4.

הס 4

טרטוריה קטנה וביתית של השפית תמר כהן צדק (קוצ'ינה תמר) שמבשלת במסעדונת בעיקר ארוחות צהריים פשוטות וביתיות, עם כיוון איטלקי וטאץ' של שפית מומחית. רק שלוש פעמים בשבוע, בשלישי, רביעי וחמישי, נפתחת המסעדה גם בשעות הערב ומגישה אוכל איטלקי קלאסי ומוקפד. ראו מסעדה
18
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי

אלמרסא

אלמרסא ("המעגן" בעברית) היא מסעדת שף בניצוחו של עלאא מוסא (לוקס) שעבד במסעדות מישלן בסטוקהולם וכן באורי בורי ובכרמלה בנחלה. המסעדה, ששולחנותיה מכוסים מפות לבנות וחלונותיה משקיפים לים, שוכנת במבנה עתיק מהתקופה הצלבנית בנמל העיר, ובאופן טבעי התפריט שלה מבוסס על דגה מקומית, כולל פירות ים. ראו מסעדה
19
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי
רוטנברג. צילום: אפיק גבאי

רוטנברג

המסעדה שבקיבוץ גשר יצרה לעצמה שם של מקום שמיועד לפודי שמתעניין בהיסטוריה של האוכל. שף יזהר סהר יוצר פה יחד עם זוגתו הילה מטבח עונתי שמחובר למקום - לאדמה, להיסטוריה ולתרבות שלו - ושמתבסס על תוצרת מקומית של חקלאי ויצרני האזור - משמן הזית עד הבשר. ראו מסעדה
20
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון

טלביה

רחוב שופן 5, ירושלים
מסעדת טלביה צמודה לתאטרון ירושלים, ומציעה שילוב של מסעדה, בר יין ובית קפה, עם אווירה קז'ואלית ותפריט מגוון המתחלף במהלך כל שעות היום. התפריט הכולל מנות בשר ודגים ומציעה לצדם גם תפריט יין מגוון. ראו מסעדה
21
פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו
פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו

פופינה

שף אוראל קמחי פתח את פופינה ב-2013 בשכונת נווה צדק ומאז הוא מבשל בה אוכל אישי, יצירתי ומוקפד. מהמטבח הפתוח שבלב המסעדה יוצאות מנות המותקנות בחמש טכניקות בישול שונות, וממרתף היין יוצאים בקבוקים משובחים שנאצרו בקפידה. ראו מסעדה
22
ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה
ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה

גוז' ודניאל

אנשי בראשית 39, בני ציון
ביסטרו בהובלת שף שניר אנג סלע, שעבד כסו שף במסעדת בלו היל המוערכת שבמדינת ניו יורק - מחלוצות ז'אנר הפארם טו טייבל ("מהחווה לצלחת"). המקום מציע ארוחות בוקר, צהריים וערב מול נוף כפרי של גפנים, מטע זיתים, גידולי ירקות ופירות שמאוחר יותר תמצאו בצלחת שלכם. ראו מסעדה
23
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר

יפו תל אביב

יגאל אלון 98, תל אביב
מסעדתו של השף-סלב חיים כהן. בלב המסעדה טאבון אימתני שממנו יוצאות שלל מנות, ושני ברים – האחד צופה על עבודת הטבחים והאחר בר אלכוהול מוקפד. כהן מבשל כאן אוכל מקומי במטבח פתוח, שמחבר את הסועדים לתהליך הבישול. ראו מסעדה
24
דלאל
דלאל

דלאל

מסעדת דלאל של אנדריאה (דושי) לייטרסדורף, השוכנת במבנה אותנטי עתיק בלב שכונת נווה צדק לא הרחק ממרכז סוזן דלאל, היא בראש ובראשונה מקום שנעים לשבת בו. מסעדה עם קלאסה - החל בעיצוב האדריכלי, דרך עיצוב הפנים וכלה בתפריטי היין והאוכל. שף גולן גורפינקל מגיש בה תפריט ים תיכוני עם דגש על ארוחות בוקר ובראנץ'. ראו מסעדה
25
קומבינציית סושי ב-TYO. צילום: אפיק גבאי
קומבינציית סושי ב-TYO. צילום: אפיק גבאי

TYO

מונטיפיורי 7, תל אביב
מסעדת השף היפנית שנפתחה לפני ארבע שנים משלבת חוויה קולינרית יוקרתית עם אופי ואווירה של בר. היא מתחילה את היום בפגישות עסקיות ובבילויים משפחתיים, ממשיכה עם זוגות אמידים בבילוי רומנטי ומסיימת את הערב עם צעירים שבאו לשמוח עם משקה ביד ורול סושי בצלחת. המקום פועל בבניין לשימור וכולל שני חללים - רחבת המסעדה המעוצבת, שבמרכזה בר גדול וסביבו שולחנות מוגבהים, ומרפסת מרהיבה, עם גג פתוח בקיץ ואווירת לאונג' בחורף. במרכז החוויה נמצא כמובן האוכל של המאסטר סושי יאמה אוימאודה, המכונה יאמה-סאן - שף יפני מהמובילים בעולם בתחומו. הסושי המיוחד שלו נאמן למסורות ההכנה אך גם עכשווי ויוצא דופן, ונוסף לסושי ישנן מנות יפניות מסורתיות - מרק מיסו, יקיטורי, מנות בהשראת אוכל רחוב ועוד. השילוב בין הרמה הקולינרית והעיצוב המרהיב הפכה את המסעדה לסיפור הצלחה ולמסעדה המצולמת ביותר באינסטגרם הישראלי. ראו מסעדה
26
מונא. צילום: אלה ברק
מונא. צילום: אלה ברק

מונא

אחת המסעדות היפות והרומנטיות בירושלים שוכנת בבית האמנים. שפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, מהכשרוניים שהצמיחה הבירה בשנים האחרונות, הצליחו לבסס פה אמירה אישית ועצמאית. המנות שלהם נעות בין מטבחי צרפת לאיטליה, ומצטיינות בקלילות רבה ובאסתטיקה גבוהה. ראו מסעדה
27
פרונטו. צילום: דניאל לילה
פרונטו. צילום: דניאל לילה

פרונטו

פרונטו, המסעדה שהקים רפי אדר לפני למעלה מ-30 שנה, היא אחת האיטלקיות המוערכות בתל אביב. שף דיוויד פרנקל, שלקח את המושכות של המסעדה לידיו לפני כמה שנים, משלב בה את העושר והחנניות של המטבח האיטלקי עם השפה האישית שלו, ויוצר מנות עם ויזואליה מהפנטת ועידון אלגנטי. המסעדה שהוא מוביל היא מופת של מקצוענות, רצינות וכבוד למקצוע. ראו מסעדה
28
קאב קם. צילום: נמרוד סונדרס
קאב קם. צילום: נמרוד סונדרס

קאב קם

בר-מסעדה מבית היוצר של בית תאילנדי המוערכת, רק שכאן האווירה אורבנית יותר וסקסית יותר הודות לתאורה דרמטית, תפריט קוקטיילים מושקע המבוסס על עשבי תבלין תאיים ומנות עזות טעם ומסעירות. ראו מסעדה
30
ברוט. צילום: דור קדמי
ברוט. צילום: דור קדמי

ברוט

נחלת בנימין 36, תל אביב
ביסטרו יין קטן ואינטימי המציע את אחד המטבחים המעניינים בתל אביב. השפים יאיר יוספי ועופר בן גל ואשת היין ג׳מה נווה מוציאים מנות אירופיות (איטליה - צרפת) שהשורשים שלהן נטועים עמוק במטבח המקומי. תפריט היין נבחר בקפידה ומציג שלל יצרנים ויקבים ייחודיים מהארץ ומהעולם. ראו מסעדה
31
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר

מיכאל - ביסטרו מקומי

אחרי שנים שבהן עבד במסעדות מובילות בתל אביב, שף מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ביסטרו וניה) עבר לצפון כדי לבשל במושב לימן אוכל מקומי גלילי. הביסטרו הרומנטי עובד ארבעה ימים בשבוע ומספק חוויה כפרית - אסקפיסטית כהלכתה. ראו מסעדה
32
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו

כרמים

דרך הגורן , מושב סגולה
מסעדת כרמים הוקמה ב-2003 על ידי שף סהר רפאל. ניתן ליהנות בה מארוחות בוקר המוגשות לאורך כל השבוע, מארוחות צהריים עסקיות באמצע השבוע וכמובן מארוחות ערב עם תפריט המשלב בין המטבח הצרפתי הקלאסי למטבח הים תיכוני מקומי. ראו מסעדה
34
דקל 3. צילום: יהב יעקב
דקל 3. צילום: יהב יעקב

דקל 3

מועדון חברים סגור של קבוצת מחניודה הפך למסעדה לכל דבר בניצוחם של שפים אסף סרי ואורן אסידו. בחלל קטן ומעוצב, מתחת לצילומים של רון קדמי, מתארחים בכל סרוויס כ־30 סועדים בלבד. בתפריט: מנות מתוחכמות המוגשות בכלים של מעצב העל טום דיקסון. ראו מסעדה
35
הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל
הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל

הוטל מונטיפיורי

מונטיפיורי 36, תל אביב
מסעדה וייטנאמית צרפתית מבית היוצר של קבוצת R2M המוערכת (בראסרי, קופי בר, בייקרי ועוד). המסעדה, ששוכנת בקומת הקרקע של מלון בוטיק יפהפה, מפורסמת בין השאר בזכות הבראנץ' המפנק שלה שמעניק פרשנות עכשווית למנות קלאסיות. ראו מסעדה
37
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו
ביסטרו וניה. צילום: אנטולי מיכאלו

וניה ביסטרו

החדשות הכי מסעירות מהמסעדה החיפאית ששופצה לא מכבר מגיעות מכיוונו של השף והשותף החדש - מיכאל גרטופסקי, שנכנס למטבח של וניה ובנה תפריט מפתה, עם חומרי גלם מקומיים ועונתיים. סיבה ראויה לקפוץ לחיפה במיוחד. ראו מסעדה
38
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

מלגו ומלבר

שדרות רוטשילד 142, תל אביב
המסעדה של השף מוטי טיטמן התחילה בקטן ובשקט, ולאט לאט כובשת לעצמה מקום ברשימת מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בעיר. המנות תמיד קלילות, צבעוניות ומעניינות ועשויות מחומרי גלם עונתיים טריים. תפריט העסקיות הופך את סוגיית תוצרת הים לנגישה מבחינת תמחור מבלי לאבד את הטאץ' העילי. ראו מסעדה
39
מנות אסיאתיות במסעדת טאיזו. צילום: אנטולי מיכאלו
מנות אסיאתיות במסעדת טאיזו. צילום: אנטולי מיכאלו

טאיזו

מנחם בגין 23, תל אביב
מסעדת קונספט אסייתית ביצירתו של השף יובל בן נריה במגדל לווינשטיין בתל אביב. התפריט מחולק ליסודות המים, עץ, אש, אדמה ומתכת, ולוקח את הסועד למסע בין המטבחים של דרום מזרח אסיה. ראו מסעדה