העיקר זה הרומנטיקה

מצפון עד דרום: המסעדות הרומנטיות לחגוג בהן את ולנטיינ'ס

מול הים בשקיעה, בבקתה כפרית חמימה, עם נרות או באורות מעומעמים: המסעדות הנכונות לחגוג בהן את ולנטיינ'ס ואז לרוץ ולהתכרבל יחד בין הסדינים
דלאל. צילום: בעז לביא
פברואר 2019

זאת צריכה להיות ארוחה סקסית, כזאת שתערב את כל החושים, עם אוכל מצוין ומעורר תשוקה, אלכוהול בשפע, אורות מעומעמים, נוף מחרמן ואווירה אינטימית. המסעדות שתרצו לחגוג בהם את הוולנטיינ'ס ולרוץ אחריהן הביתה ולהתכרבל יחד בין הסדינים.

1
  • לוויתן. צילום: ליאור רפאל
    לוויתן. צילום: ליאור רפאל
  • לוויתן. צילום: ליאור רפאל
    לוויתן. צילום: ליאור רפאל

לוויתן

מסעדת לוויתן של בני הזוג ענבר שפירא וליאור רפאל פועלת רק שנים אחדות (לפניה הייתה בבעלות בני הזוג מסעדת המסגר חמש 5), אבל מיצבה את עצמה כאחת ממסעדות השף הבולטות בעיר. שפירא היא קונדיטורית ורפאל הוא השף וביחד עם מגישים אוכל שף המבוסס על חומרי גלם עונתיים עם השפעות וטכניקות חובקות עולם. ראו מסעדה
3
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי
הלנה בנמל. צילום: אפיק גבאי

הלנה בנמל

נמל קיסריה , קיסריה
מסעדה הממוקמת בנמל קיסריה ומשקיפה על אתר העתיקות והים התכול. התפריט, בניצוחו של השף עמוס שיאון ממתמקד במנות על בסיס דגה מקומית, בשרים מיושנים ושפע של חומרי גלם מקומיים, פירות וירקות בעונתם כמו גם עשבים ירוקים. ראו מסעדה
4
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי
אלמרסא. צילום: אפיק גבאי

אלמרסא

אלמרסא ("המעגן" בעברית) היא מסעדת שף בניצוחו של עלאא מוסא (לוקס) שעבד במסעדות מישלן בסטוקהולם וכן באורי בורי ובכרמלה בנחלה. המסעדה, ששולחנותיה מכוסים מפות לבנות וחלונותיה משקיפים לים, שוכנת במבנה עתיק מהתקופה הצלבנית בנמל העיר, ובאופן טבעי התפריט שלה מבוסס על דגה מקומית, כולל פירות ים. ראו מסעדה
5
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון
  • טלביה. צילום: טרה ורון
    טלביה. צילום: טרה ורון

טלביה

רחוב שופן 5, ירושלים
מסעדת טלביה משתייכת לקבוצת מחניודה. היא צמודה לתאטרון ירושלים, ומציעה שילבו של מסעדה, בר יין ובית קפה, עם אווירה קז'ואלית ותפריט מגוון המתחלף במהלך כל שעות היום. התפריט הכולל מנות בשר ודגים ומציעה לצדם גם תפריט יין מגוון. ראו מסעדה
6
פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו
פופינה. צילום: אנטולי מיכאלו

פופינה

שף אוראל קמחי פתח את פופינה ב-2013 בשכונת נווה צדק ומאז הוא מבשל בה אוכל אישי, יצירתי ומוקפד. מהמטבח הפתוח שבלב המסעדה יוצאות מנות המותקנות בחמש טכניקות בישול שונות, וממרתף היין יוצאים בקבוקים משובחים שנאצרו בקפידה. ראו מסעדה
7
אלנה. צילום: אנטולי מיכאלו
אלנה. צילום: אנטולי מיכאלו

אלנה

מסעדת שף ים תיכונית-אירופית בקומת הכניסה של מלון נורמן היוקרתי. שף ברק אהרוני מציע כאן מנות מקוריות, אישיות ומוקפדות שזוכות לשבחים רבים. את ארוחת הבוקר של המסעדה, שהפכה זה מכבר לשם דבר, ניתן ורצוי לאכול בגינה האסקפיסטית. ראו מסעדה
8
ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה
ג'וז ודניאל. צילום: דניאל לילה

גוז' ודניאל

אנשי בראשית 39, בני ציון
ביסטרו בהובלת שף שניר אנג סלע, שעבד כסו שף במסעדת בלו היל המוערכת שבמדינת ניו יורק - מחלוצות ז'אנר הפארם טו טייבל ("מהחווה לצלחת"). המקום מציע ארוחות בוקר, צהריים וערב מול נוף כפרי של גפנים, מטע זיתים, גידולי ירקות ופירות שמאוחר יותר תמצאו בצלחת שלכם. ראו מסעדה
9
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר
יפו תל אביב. צילום: ירון ברנר

יפו תל אביב

יגאל אלון 98, תל אביב
מסעדתו של השף-סלב חיים כהן. בלב המסעדה טאבון אימתני שממנו יוצאות שלל מנות, ושני ברים – האחד צופה על עבודת הטבחים והאחר בר אלכוהול מוקפד. כהן מבשל כאן אוכל מקומי במטבח פתוח, שמחבר את הסועדים לתהליך הבישול. ראו מסעדה
11
דלאל
דלאל

דלאל

מסעדת דלאל של אנדריאה (דושי) לייטרסדורף, השוכנת במבנה אותנטי עתיק בלב שכונת נווה צדק לא הרחק ממרכז סוזן דלאל, היא בראש ובראשונה מקום שנעים לשבת בו. מסעדה עם קלאסה - החל בעיצוב האדריכלי, דרך עיצוב הפנים וכלה בתפריטי היין והאוכל. שף גולן גורפינקל מגיש בה תפריט ים תיכוני עם דגש על ארוחות בוקר ובראנץ'. ראו מסעדה
12
מונא. צילום: אלה ברק
מונא. צילום: אלה ברק

מונא

אחת המסעדות היפות והרומנטיות בירושלים שוכנת בבית האמנים. שפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, מהכשרוניים שהצמיחה הבירה בשנים האחרונות, הצליחו לבסס פה אמירה אישית ועצמאית. המנות שלהם נעות בין מטבחי צרפת לאיטליה, ומצטיינות בקלילות רבה ובאסתטיקה גבוהה. ראו מסעדה
13
פרונטו. צילום: דניאל לילה
פרונטו. צילום: דניאל לילה

פרונטו

פרונטו, המסעדה שהקים רפי אדר לפני למעלה מ-30 שנה, היא אחת האיטלקיות המוערכות בתל אביב. שף דיוויד פרנקל, שלקח את המושכות של המסעדה לידיו לפני כמה שנים, משלב בה את העושר והחנניות של המטבח האיטלקי עם השפה האישית שלו, ויוצר מנות עם ויזואליה מהפנטת ועידון אלגנטי. המסעדה שהוא מוביל היא מופת של מקצוענות, רצינות וכבוד למקצוע. ראו מסעדה
14
אנה. צילום: יח"צ
אנה. צילום: יח"צ

אנה

הרב אג"ן 10, ירושלים
אנה, השוכנת במוזיאון בית טיכו היפהפה, היא גם מסעדה איטלקית כשרה וגם פרויקט עם אג'נדה חברתית, שבמסגרתו מועסקים במטבח בני נוער בסיכון. את התפריט יצר שף מושיקו גמליאלי (מונא) ועל ביצועו אחראי שף נמרוד נורמן, שגדל בקבוצת מחניודה. ראו מסעדה
15
קאב קם. צילום: נמרוד סונדרס
קאב קם. צילום: נמרוד סונדרס

קאב קם

בר-מסעדה מבית היוצר של בית תאילנדי המוערכת, רק שכאן האווירה אורבנית יותר וסקסית יותר הודות לתאורה דרמטית, תפריט קוקטיילים מושקע המבוסס על עשבי תבלין תאיים ומנות עזות טעם ומסעירות. ראו מסעדה
16
ברוט. צילום: דור קדמי
ברוט. צילום: דור קדמי

ברוט

נחלת בנימין 36, תל אביב
ביסטרו יין קטן ואינטימי המציע את אחד המטבחים המעניינים בתל אביב. השפים יאיר יוספי ועופר בן גל ואשת היין ג׳מה נווה מוציאים מנות אירופיות (איטליה - צרפת) שהשורשים שלהן נטועים עמוק במטבח המקומי. תפריט היין נבחר בקפידה ומציג שלל יצרנים ויקבים ייחודיים מהארץ ומהעולם. ראו מסעדה
17
קפה נורדוי. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה נורדוי. צילום: אנטולי מיכאלו

קפה נורדוי

נחלת בנימין 27, תל אביב
בבניין הוורוד והאקלקטי של מלון נורדוי, שנבנה ב-1925 ושוחזר לאחרונה, שוכנת מסעדת קפה נורדוי האלגנטית של השף עינב אזגורי ושותפיו, שמחזיקים במסעדות נוספות בעיר. העיצוב היפהפה של ירון טל ואדווה הופשטיין והפרשנות של אזגורי לקלאסיקות מהמטבח הגרמני, האיטלקי, הספרדי ועוד, הופכים את המקום לבועה אירופית בלב תל אביב. ראו מסעדה
18
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר
מיכאל - ביסטרו מקומי. צילום: בן יוסטר

מיכאל - ביסטרו מקומי

אחרי שנים שבהן עבד במסעדות מובילות בתל אביב, שף מיכאל גרטופסקי (צ'יקטי, ביסטרו וניה) עבר לצפון כדי לבשל במושב לימן אוכל מקומי גלילי. הביסטרו הרומנטי עובד ארבעה ימים בשבוע ומספק חוויה כפרית - אסקפיסטית כהלכתה. ראו מסעדה
19
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו
כרמים. צילום: אנטולי מיכאלו

כרמים

דרך הגורן , מושב סגולה
מסעדת כרמים הוקמה ב-2003 על ידי שף סהר רפאל. ניתן ליהנות בה מארוחות בוקר המוגשות לאורך כל השבוע, מארוחות צהריים עסקיות באמצע השבוע וכמובן מארוחות ערב עם תפריט המשלב בין המטבח הצרפתי הקלאסי למטבח הים תיכוני מקומי. ראו מסעדה
20
הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל
הוטל מונטיפיורי. צילום: עידית בן עוליאל

הוטל מונטיפיורי

מונטיפיורי 36, תל אביב
מסעדה וייטנאמית צרפתית מבית היוצר של קבוצת R2M המוערכת (בראסרי, קופי בר, בייקרי ועוד). המסעדה, ששוכנת בקומת הקרקע של מלון בוטיק יפהפה, מפורסמת בין השאר בזכות הבראנץ' המפנק שלה שמעניק פרשנות עכשווית למנות קלאסיות. ראו מסעדה
22
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

מלגו ומלבר

שדרות רוטשילד 142, תל אביב
המסעדה של השף מוטי טיטמן התחילה בקטן ובשקט, ולאט לאט כובשת לעצמה מקום ברשימת מסעדות הדגים ופירות הים הטובות בעיר. המנות תמיד קלילות, צבעוניות ומעניינות ועשויות מחומרי גלם עונתיים טריים. תפריט העסקיות הופך את סוגיית תוצרת הים לנגישה מבחינת תמחור מבלי לאבד את הטאץ' העילי. ראו מסעדה