כמו העוגות, העוגיות והמאפים שלה, כך גם ספרה הראשון של בלוגרית האפייה הפופולרית קרן אגם ("נשואה למאפייה") – פשוט, נגיש, לא מפונפן ומלא באבקת סוכר, סדקים וחדוות אפייה. אם גם אתם חובבי עוגות שיש, קוגלהוף, פרג, חלות ובייגלה ירושלמי, הספר הזה הוא לגמרי בשבילכם. גם אנחנו התרגשנו עם צאתו, ובחרנו שישה מתכונים שאהבנו מתוכו.
כמו העוגות שלה, כך גם ספרה הראשון, "קרן אגם", שיוצא לאור בימים אלה (וכבר במכירה המוקדמת הפך, כצפוי, לרב מכר) – פשוט, נגיש, ביתי, לא מפונפן, מלא בסדקים, אבקת סוכר וריח וטוב של אפייה. לא בכדי הפכה קרן אגם, בעלת הבלוג "נשואה למאפייה", למותג אפייה ביתית, לחביבת אוהבי הבחושות, החלות, הבייגלה הירושלמי והשמרים שתמיד מצליחים. 150 אלף עוקבים באינסטוש – בהם מעריצים ממש, נשבעת – לא טועים. וכן, גם אני עוקבת באדיקות אחרי הפוסטים השמחים והקלילים שלה, שעושים לי חשק להוציא חמאה מהמקרר ולהתחיל לבחוש, וגם אני אופה איתה לא מעט, במיוחד לנוכח העובדה שגם אני, כמוה, קצת נוסטלגית בכל הקשור בעוגות, עוגיות ומאפים, שלא לומר "סבתאית". בקטע טוב כמובן (שלום לך "טורט של פעם"). אין לי עצבים (וזמן או אומץ) לקונדיטוריה גבוהה, מקצועית ומתחכמת; היא מלחיצה אותי. ונראה שגם לה אין. כך הפכנו חברות טובות למערוך. עכשיו הפרסונה מלאת שמחת החיים וחדוות האפייה המדבקת של אגם נכרכה לספר, שאת כולו כמעט היא צילמה בעצמה. תמצאו בו את כל המתכונים האהובים מהבלוג (כמו בייגלה ירושלמי, עוגת רוגלך ובגט צרפתי ללא לישה), וגם כאלה שלא פורסמו בו עדיין (כמו טארט חצילים פתוח, שוקולד פקאן ללא קמח, עוגת לימון ופירות יער וסמבוסק גבינות). יש בו עוגות ומאפים שמכינים בקערה אחת (אותה קערת פלסטיק בצבע שמנת, המזוהה כל כך עם הסטוריז שאגם מעלה) וכאלה שמכינים בצ'יק מבצק עלים מוכן למשל (לבצק הזה מוקדש בספר פרק שלם), לחמים מהירים, לחמניות מסוגים שונים, פרעצלים ובייגלך, עוגות טארט ופאי, עוגיות והרבה־הרבה ומלא בחושות, כי "מי אמר שחייבים לבשל אוכל מורכב ולאפות מאפים מסובכים? זה לא תמיד שווה את ההשקעה הנפשית והכלכלית. תיהנו מהפשטות של הביתיות והלוואי שתמיד תמיד יהיה לכם בבית ריח של עוגה שיצאה מהתנור", כותבת אגם בסיום ההקדמה לספר. תכל'ס, צודקת. יאללה, לכו לחמם תנורים.
| מרב סריג
"קרן אגם", הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים.
לרכישה ברשתות הספרים ובאתר מודן