רוק אנד רול

מבחר מקומות לאכול בהם סושי

כל המקומות לאכול בהם סושי, סשימי או צ'יראשי או להזמין מהם טייק אווי
יוני 2019

אחת הארוחות האהובות ביותר בישראל היא הסושי. אין כמו ארוחה שמורכבת ממנות קטנות וקלילות המשלבות דגים נאים, אורז והמון ירקות והכל בניחוח אסיאתי. בין אם אתם יותר טיפוס של רול אבוקדו וסלמון, אינסייד אאוט או סשימי, אספנו עבורכם את המסעדות שהכי כיף לאכול בהן סושי או להזמין מהן משלוח.

נישי. צילום: בן יוסטר
נישי. צילום: בן יוסטר

נישי nishi

שדרות עובד בן עמי 113, נתניה
מסעדת נישי הממוקמת באיזור הטיילת החדשה בנתניה מביאה את בשורת הסושי לעיר. תפריט המסעדה הפאן-אסיאתי מגוון ומציע מבחר רחב של דגים נאים וסושי, מנות גריל יפניות, כיסונים מאודים, מנות ווק ועוד. ראו מסעדה
נאמוס, הרצליה | צילום: ליה גלדמן
נאמוס, הרצליה | צילום: ליה גלדמן

נאמוס nammos

מסעדת נאמוס השוכנת בהרצליה ומשקיפה על היאכטות במרינה, מציעה מטבח יפני מודרני עם פירות ים וסושי איכותי, בנוסף מגישה המסעדה לובסטרים ואוייסטרים טריים וסלטים יפניים ואסייתים מיוחדים לצד תפריט אלכוהול וקוקטיילים להשלמת האווירה. ראו מסעדה
מוג'וסאן. צילום: שני בריל, סטיילינג: עידן ספיבק
מוג'וסאן. צילום: שני בריל, סטיילינג: עידן ספיבק

מוג'וסאן Mojo San

שושנה דמארי 10, נתניה
מסעדה אסיאתית כשרה מבית קבוצת MOJO שמתעדת להיות רשת במודל של שירות עצמי. התפריט מבוסס על מנות הדגל של המטבח האסיאתי - מתפריט סושי נרחב, דרך לחמניות באן במילויים שונים וכלה במנות נודלס מוקפצות. ראו מסעדה
סטודיו. צילום: יואב גורין
סטודיו. צילום: יואב גורין

סטודיו קפה STUDIO CAFE

מסעדת הסושי מקבוצת קיסו (קיסו, פו סושי, נוצ') בקניון G, פארק צמרת בצפון תל אביב. לצד סושי מסוגים שונים אפשר למצוא בה עוד מגוון של מנות אסייאתיות עם פרשנות מודרנית, כמו למשל נודלס ציידים עם בשר בקר בבישול ארוך או סביצ'ה ילו טייל עם תירס, צ'ילי וכוסברה ראו מסעדה
ליי פו. צילום: דרור עינב
ליי פו. צילום: דרור עינב

ליי פו Lai fu

מסעדה פאן-אסייאתית שמתמחה בראש ובראשונה בדים סאם על סוגיו השונים. תוכלו למצוא שם לחמניות באו מאודות וכיסוני שו מאי קטנים ומוקפדים, קריספי באו וקריספי וון טון ושיאה גיאו - כולם במילויים על בסיס עוף, בקר, שרימפס וירקות. לצד כל אלה יש גם מרקים וסלטים אסייאתיים, סושי, סאקה וקוקטיילים ראו מסעדה
אוקינאווה. צילום: אמיר מנחם
אוקינאווה. צילום: אמיר מנחם

אוקינאווה OKINAWA

רשת מסעדות סושי יפניות עם שני סניפים בתל אביב - בנווה צדק ובגן החשמל. בתפריט סושי מכל הסוגים והמינים, קומבינציות ומגשי אירוח (גם כאלה של באנים או אגרולים) וגם סלטים ומרקים בהשראה יפנית, מנות יקיטורי ונודלס מסוגים שונים ראו מסעדה
ניהון נו-בה הכשרה בפתח תקווה. צילום: יח"צ
ניהון נו-בה הכשרה בפתח תקווה. צילום: יח"צ

ניהון נו-בה הכשרה NIHON NU-BA

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה
המסעדה היפנית הכשרה של השף שגב משה היא אחות לניהון נו־בה שבהוד השרון. העבודה על המסעדה נמשכה כארבע שנים והיא חלק ממתחם בשם "Segev House", הכולל גם חלל לאירועי בוטיק. תפריט המסעדה מציע מנות חמות וקרות וסושי מסוגים שונים. בין המנות: סושי רול של סלמון צלוי באש גלויה עם אבוקדו, מלפפון, נורי ופונזו; פרגיות צלויות מונחות על רייס קייק, עלים ירוקים, קארי, מלפפונים ושומשום; או טרטר דג נא ועלים מרעננים מתובלים בוויניגרט ליים, המוגשים על עלי וונטון. גם הדרינקים הם באווירה יפנית וכוללים סוגי סאקה שונים, ויסקי יפני וקוקטיילים על בסיס ליקר מאצ'ה ויוזו. ראו מסעדה
פישבון. צילום: שלומי יוסף
פישבון. צילום: שלומי יוסף

פישבון Fishbone

בר-מסעדה גדול במיוחד, שהוא הגלגול הנוכחי של הבר רום סרוויס ששכן בעבר במקום. התפריט בהשראה יפנית וכולל מנות שהוכנו באמצעות התססות ותהליכים ארוכים, תערובת של מספר סוגי אורז שמבושלת כל שעתיים וגריל פחמים יפני. אל כל אלה מתווספים קוקטיילים - גם הם על בסיס חומרי גלם יפניים, עמדת די ג'יי ואיורי מנגה על הקירות. ראו מסעדה
אוניקו אסיאתית טבעונית. צילום: מלי ארואסטי
אוניקו אסיאתית טבעונית. צילום: מלי ארואסטי

אוניקו UNIKU

המסגר 38, תל אביב
מסעדה אסייאתית טבעונית מבית רשת "פריים שף & סושי בר". התפריט מבוסס בעיקר על סושי, ללא דגים או כל מוצר מן החי, בניסיון לשמר את הטעם המסורתי המקורי שלו המסעדה עושה שימוש במגוון רחב של תחליפים מקוריים, מרקמים חדשניים, תערובות ושילובים ייחודיים. בין המנות אפשר למצוא רול טופו צלוי, מלפפון ואבוקדו, במעטפת שבבי טמפורה, מיונז כמהין ובצל קריספי או רול פטריות מלך היער, אבוקדו וטופו בטמפורה, במעטפת שקדים ומיונז. לצד הסושי גם מנות פוקי, ווק, באנים ועוד - כולן ע"ב חומרי גלם מהצומח בלבד. ראו מסעדה
יאוזה | צילום: יהונתן בן חיים
יאוזה | צילום: יהונתן בן חיים

יאוזה YAUZA

מסעדה אסיאתית-אוריינטלית עם טאצ' יוקרתי של המסעדן יקי כביר (TYO, סרפינה). המסעדה ממוקמת בקומת המרתף מתחת למסעדת סרפינה במתחם איינשטיין BLVD בצפון תל אביב. התפריט כולל קטגוריה מכובדת של סושי וגם מנות אחרות בהשראה אסיאתית כמו ספירנג רולז, באנים, גיוזות ועוד. לצד כל אלה יש במקום גם תפריט סאקה מגוון, קוקטיילים ומשקאות נוספים. ראו מסעדה
סאן יאנג. צילום: גלי איתן
סאן יאנג. צילום: גלי איתן

סאן יאנג - SUN YOUNG

מסעדת פיוז'ן אסיאתי מבית הקבוצה שבבעלותה מסעדות כמו KISU ו- FU SUSHI. המסעדה ממוקמת במלון הבוטיק INK ברחוב ברנר, ולצד ישיבה בשולחנות ממוקם בה גם בר רחב ומעוצב. בתפריט, עליו אמון השף אלעד פיניש, קלאסיקות מאסיה כמו סושי וגיוזה לצד מנות בהשראת תרבויות אחרות כמו צלעות טלה בציר בקר ומיסו. ראו מסעדה
אובן קובן. צילום: עמית מוזר
אובן קובן. צילום: עמית מוזר

אובן קובן OBAN KOBAN

מסעדה של אוכל רחוב יפני אותנטי שנודעת בעיקר הודות למרקי הראמן שלה. לצד הראמן יש גם תפריט רחב שכולל סושי, נודלס, יקיטורי והרבה מגוון של מנות צמחוניות וטבעוניות. ראו מסעדה
קאמאקורה. צילום: אפיק גבאי
קאמאקורה. צילום: אפיק גבאי

קאמקורה - KAMAKURA

מטבחה של מסעדת קאמאקורה מושתת על טהרת המטבח היפני הבשרי. בנוסף לתפריט הבשרי מוגש גם תפריט סושי עשיר שגם בו משולבים בשרים. להשלמת החוויה מוגש תפריט אלכוהול המשלב מגוון בקבוקי סאקה מרחבי העולם ויינות ישראלים מקומיים, בנוסף לקוקטיילים המבוססים סאקה. ראו מסעדה
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת פאפאסן. צילום: אנטולי מיכאלו

פאפאסן - Papasan

מסעדה אסייתית באווירת בר, עם תפריט קוקטיילים רחב ומנות רבות שמיועדות לחלוקה. שף משה בדישי, שמתמחה ביצירת תפריטים פאן אסייתים אהובים, הוסיף פה לקלחת גם את המטבחים הקמבודיים והאינדונזיים ויצר מנות כמו כיסונים אינדונזיים במילוי תפוח אדמה ובשר טחון וסמבל בוטנים לצד הסקציות המחייבות של סושי ונודלס. ראו מסעדה
הייקו, מלון לייטהאוס. צילום: אריאל עפרון
הייקו, מלון לייטהאוס. צילום: אריאל עפרון

Haiku Skybar

הייקו, על גג מלון מגדלור הוא שילוב של בר ומועדון אקסקלוסיבי. השפית אמילי גולדברג מכינה, חוץ מסושי ויקיטורי, גם מנות נוספות ברוח ארץ העולה: סשימי המאצ'י, בלאק קוד במיסו, ירקות בטמפורה וכפיות אדומות – שלוש כפות בעיצוב יפני ובהן טונה אדומה קצוצה מתובלת בשמן צ'ילי, סויה, מנגו ובזיליקום תאילנדי ראו מסעדה
פיצה באג'נדה. צילום: מיטל סולומון
פיצה באג'נדה. צילום: מיטל סולומון

אג'נדה

תחנת הדלק פז בכניסה לעיר , קיסריה
מסעדה בכניסה לקיסריה, עם תפריט רחב הקולע לכל טעם. מצד אחר ארוחות בוקר, כריכים וסלטים, מהצד השני פסטות ופיצות איטלקיות ומהצד השלישי תפריט סושי ואוכל אסייתי גדול. ראו מסעדה
ניני האצ'י. צילום: יח"צ
ניני האצ'י. צילום: יח"צ

ניני האצ'י

בן יהודה 228, תל אביב
מסעדת סושי ואוכל יפני כשרה באווירה צעירה ולא מחייבת. אפשר לאכול פה סושי, נודלס ומנות אסייתיות אחרות. יש גם תפריט מיוחד נטול גלוטן ותפריט סושי לנשים בהריון שמורכב בפס נפרד משאר הסושי במסעדה. ראו מסעדה
סושי בר, מלון סטאי. צילום: אסף פינצ'וק
סושי בר, מלון סטאי. צילום: אסף פינצ'וק

סטאי סושי בר

דוד רזיאל 22, יפו
יהודה עמר, זוכה העונה האחרונה של "מאסטר שף" והשף של מלון סטאי, יצר תפריט יפני עם מעט השפעות אסייתיות, המיועד לבילוי נינוח על כוס יין: סטאי רול (ספייסי טונה ואבוקדו), רול סלמון בגריל עם אבוקדו ובטטה בעטיפת סלמון צרוב, מיקס סשימי וניגירי, סלט ווקאמה וסלט סום טאם תאילנדי. ראו מסעדה
Seeyam. צילום: שי אפגין
Seeyam. צילום: שי אפגין

סי-ים - Seeyam

במרכז Beach Club - מתחם בילוי חדש המביא לאזור הדולפינריום את אווירת האיים בתאילנד - עומדת מסעדת חוף אסייתית חדשה. בתפריט שבנה שף רועי סופר (באנז, סרדיניה, בינדלה) מופיעים סלט עוף קצוץ לאפ גאי, דג אפוי בעלי בננה וסטיקי רייס, אגרול תאילנדי פריך במילוי דג בס בפנקו, טטאקי טונה ורולים של סושי - מנות שמתאימות לליווי קוקטיילים חמוצים־מתוקים על בסיס מיצי פירות וקוקוס. ראו מסעדה
טאטאמי. צילום: דן פרץ
טאטאמי. צילום: דן פרץ

טאטאמי

איינשטיין 7, תל אביב
במתחם איינשטיין BLVD המתמלא והולך נפתחה מסעדה פאן אסייתית, סנונית תל אביבית ראשונה לרשת מסעדות חיפאית. טאטאמי, על שם מחצלות הקש היפניות, נותנת פרשנות מערבית לאוכל רחוב משבעה מטבחים מהמזרח הרחוק. ראו מסעדה
קמפאי. צילום: אפיק גבאי
קמפאי. צילום: אפיק גבאי

קמפאי

חיל ההנדסה 1, באר שבע
מסעדת קמפאי לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. מסעדה קמפאי ("לחיים" ביפנית) הבאר שבעית מתמחה במטבח האסיאתי ומציעה מגוון של מנות מהמזרח הרחוק כמו סושי, ווק וגריל. במרכז המסעדה ניצב בר גדול שמציע מבחר גדול של יינות, בירות וקוקטיילים מושקעים ראו מסעדה
גרנד קפה טורקיז. צילום: אנטולי מיכאלו
גרנד קפה טורקיז. צילום: אנטולי מיכאלו

גרנד קפה טורקיז

איינשטיין 40, תל אביב
בקומת הקרקע של קניון רמת אביב התמקמה לה מסעדת גרנד קפה טורקיז. הלוקיישן אולי תמוה, אבל המסעדה עצמה נהדרת והתפריט מזכיר מאוד את מסעדת האם – טורקיז במתחם סי אנד סאן. יש פה ארוחות בוקר מושקעות, צהריים וערב, עם כמה ממנות הדגל של טורקיז: קבב לוקוס, פלאפל שרימפס, ביף בורגיניון, קציצות דגים ברוטב מרוקאי ועוד. תמצאו פה גם פסטות טריות תוצרת בית, מגשי סושי למשלוחים באזור וכריכים לקחת לדרך. הלוואי שהיו לנו עוד הרבה מסעדות קניון כאלה. ראו מסעדה
מינה טומיי, תל אביב. צילום: בועז לביא
מינה טומיי, תל אביב. צילום: בועז לביא

מינה טומיי מרקט

הארבעה 17, תל אביב
מינה טומיי מרקט היא הסניף התל אביבי של רשת המסעדות האסייתית, וכמו אחיותיה גם היא מציעה תפריט אקלקטי מחמישה מטבחים אסייתיים שוקקים: הודו, וייטנאם, קוריאה, יפן ותאילנד. בתפריט מגוון מנות קטנות וגדולות המיועדות לחלוקה. ראו מסעדה
ני-שי. צילום: Nishi נישי
ני-שי. צילום: Nishi נישי

ני שי

שדרות עובד בן עמי 113, נתניה
המסעדה האסייתית חדשה של קבוצת קיסו, שבבעלותה גם המסעדות פו סושי ונוצ', נפתחה במלון ווסט לגון ריזורט בנתניה. המסעדה המעוצבת משתרעת על פני 500 מ"ר. מלבד תפריט סושי עשיר, מתמחים פה גם במנות בסגנון יפני ובהשראה פן אסייתית: שיפודוני יקיטורי, דאמפלינג ותבשילי קארי. אגף האלכוהול מתהדר במבחר סוגי סאקה ויינות. ראו מסעדה
ניהון נו-בה. צילום: אנטולי מיכאלו
ניהון נו-בה. צילום: אנטולי מיכאלו

ניהון נו־בה

הרקון 2, הוד השרון
קינוח הנעל המפורסם העלה לכותרות את חיבתו של שף שגב משה ליפן. בר־מסעדה חדש בבעלותו בהוד השרון מרענן את גבולות החוויה: גוף מתכת מפוסל תלוי באוויר, מוזיקה אלקטרונית עדכנית וקרח יבש שהברמנים מפזרים למען השואו. התפריט מחולק למנות פתיחה, סושי דגים וצמחוני ומנות חמות - הכל באינטרפרטציה אישית ובפרזנטציות יוצאות דופן. מומלץ: ביג בייטס - קונכיות מאורז תפוח מטוגן במילוי דג, מנגו, בטטה ואבוקדו; ורול טונה ליים שמוגש על גוש אבן. גם הקוקטיילים מכוונים ליפן. רובם מתוקים, למעט ג'ין טוניק מקורי עם כוסברה וצ'ילי המוגש על קרח. ראו מסעדה
מוג'ו נקסט דור - Mojo NextDoor. צילום: תמוז רחמן
מוג'ו נקסט דור - Mojo NextDoor. צילום: תמוז רחמן

מוג'ו נקסט דור

שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה
המקום הלילי והסקסי של אנשי מסעדת מוג'ו, מביא תפריט אלכוהול וקוקטיילים (שבנה המיקסולוג מוש בודניק) נרחב, אווירה אפלולית לצד נשנושים אסיאתיים מושקעים כמו שיפודים מגריל הרובוטה, סושי, סשימי ושיפודים אסיאתיים. ראו מסעדה
סיטארה | צילום יח"צ
סיטארה | צילום יח"צ

סיטארה

הרצל רוזנבלום 8, תל אביב
מסעדת סיטארה לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. סיטארה נפתחה בשנת 2004 במתחם סי אנד סאן היוקרתי, הצופה על נוף מרהיב של קו חוף הים בתל אביב, ממנו שואבת את רוב השראתה לתפריט, ומציעה חוויה קולינרית ברמה בינלאומית המשתלבת עם חווית בילוי איכותית, הנעה בין אווירה אירופאית מוקפדת לאווירה ישראלית ים תיכונית ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - חיפה

הסניף החיפאי של רשת המסעדות האייסתית נעוץ במרכז הכרמל ושומר כבר שנים על מעמדו כאחד המקומות הפופולריים בעיר. בתפריט: המנה החריפה, סינטה נודלס, אטריות שחורות עם פירות ים, ביף רייס נודלס, צ'אזה ועוד. ראו מסעדה
קיסו. צילום: יואב גורין
קיסו. צילום: יואב גורין

קיסו

דרך רפאל איתן 1, קריית אונו
הלהיט האסיאתי של תושבי בקעת אונו. בלב שכונת מגורים, במרכז מסחרי קטן בקרית אונו, לצד פיצרייה וחדר כושר, מספקת קיסו חוויית בילוי של בר ניו יורקי. המקום מעוצב לעילא, הקוקטיילים מצוינים, ובתפריט תמצאו מבחר ענק של סושי, מנות ווק, סלטים, מרקים ועוד. ראו מסעדה
אסיה מוניקה. צילום: גליה אבירם
אסיה מוניקה. צילום: גליה אבירם

אסיה מוניקה

המסעדה האמריקאית-אסיאתית של שף דניאל זך לקחה שני מטבחים מובחנים ואיחדה ביניהם במקום אחד. מהצד של אסיה יש דים סאם, תבשילי קארי וסושי, ומהצד של מוניקה (סנטה מוניקה) יש המבורגרים ומנות מהגריל. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - קריות

הסולל 10, חיפה
הג'ירפה הצעירה נפתחה בלב הקריות, במתחם ביג, ומשרתת גם את תושבי טבעון, רמת ישי וגוש שגב. בתפריט תמצאו את כל החשודים המיידיים - הפיליפינית, הקיסרית והמאלזית - לצד חידושים כמו אוניגירי, צ'יראשי סושי ועוד. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים
ג'ירף. צילום: יהונתן בן חיים

ג'ירף - רמת החייל

אם תרצו לחזות פעם במפלצת מסעדנית בפעולה, קפצו לג'ירף ברמת החייל בדיוק בחצות היום. מאות אנשי הייטק מורעבים צובאים על הדלתות ודורשים את קערת הנודלס או הקארי שלהם. בערב האווירה משתנה ומקבלת אופי בלייני ונינוח, שאינו מזכיר במאומה את הצהריים הסוערים. ראו מסעדה
ג'אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו
ג'אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

ג'אסיה

מסעדת פיוז׳ן יפואית-אסייאתית הממוקמת במבנה אבן עתיק של הכנסייה האורתודוקסית היוונית. התפריט נוגע בעיקר באוכל אסייאתי עם כמה מנות מקומיות, וכולל בתוכו דגים ופירות ים, תפריט סושי רחב לצד עיקריות בשר ושלל מנות ראשונות. ראו מסעדה
סוהו. צילום: איציק בראל
סוהו. צילום: איציק בראל

סוהו

מסעדה אסיאתית, מהמצליחות ביותר בישראל. יש כאן תפריט ענק עם שפע מנות מאסיה, מנות סושי רבות, סלטים, בשרים, דגים ופירות ים, נודלס קוקטיילים ועוד. המנות כאן לרוב גדולות ומשביעות והשירות מתוקתק. ראו מסעדה
ג'ירף. צילום: אמיר מנחם
ג'ירף. צילום: אמיר מנחם

ג'ירף נודל בר

אבן גבירול 49, תל אביב
הג'ירפה הראשונה והמיתולוגית של רשת המסעדות האסייתיות ברחוב אבן גבירול בתל אביב שודרגה ושופצה לא מכבר, והחלל החדש נעים ומזמין הרבה יותר. זו כבר לא הצעירונת הסקסית הזכורה לנו משנות ה־90 של המאה הקודמת, אלא מסעדה בוגרת, רהוטה ובטוחה בעצמה, עדיין אורבנית וסואנת, אבל גם נוחה ומזמינה. לצד מנות הנודלס המיתולוגיות - הפיליפינית, האפגנית, המאלזית - יש גם חידושים כמו סלטים קלילים ועדכניים, משולשי אוניגירי וקערות של צ'יראשי סושי. ראו מסעדה
קומבינציית סושי ב-TYO. צילום: אפיק גבאי
קומבינציית סושי ב-TYO. צילום: אפיק גבאי

TYO

מונטיפיורי 7, תל אביב
מסעדת TYO לוקחת חלק בחגיגות ה-40 ליקב רמת הגולן בתפריט יינות מיוחד. מסעדת השף היפנית משלבת חוויה קולינרית יוקרתית עם אופי ואווירה של בר. במרכז החוויה נמצא כמובן האוכל של המאסטר סושי יאמה אוימאודה, המכונה יאמה-סאן - שף יפני מהמובילים בעולם בתחומו. הסושי המיוחד שלו נאמן למסורות ההכנה אך גם עכשווי ויוצא דופן, ונוסף לסושי ישנן מנות יפניות מסורתיות, מנות בהשראת אוכל רחוב ועוד ראו מסעדה
אונמי. צילום: אנטולי מיכאלוב
אונמי. צילום: אנטולי מיכאלוב

אונמי

במסעדה היפנית הוותיקה, מחלוצות הז'אנר בישראל, יברכו אתכם בברכת ברוכים הבאים ("היראשיימאסה") בכל פעם שתיכנסו אליה. בלב המסעדה בר גדול, והיא מציעה בנוסף לסושי ולסשימי גם מנות יפניות קלאסיות ומודרניות בצד סאקה וקוקטיילים מתוחכמים. ראו מסעדה