מתכון

אלו פראטה – לחם מחבת הודי ממולא בתפוחי אדמה

לחם מחבת מלא בהפתעות שמקורו בצפון הודו

25,289 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
פראטה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
פראטה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

לפני כמה שנים ביליתי את הקיץ בצפון הודו, מוקפת בהרים מושלגים. הייתה לי ארוחת בוקר קבועה של פראטה – לחם מחבת מלא בהפתעות. ברור שחזרתי עם המתכון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

אופן ההכנה

1

מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים ידנית או בעזרת וו הלישה במיקסר לקבלת בצק חלק ואחיד. מניחים בצד 1/2 שעה.

2

מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. אחרי 5 דקות מחדירים סכין לאחד מתפוחי האדמה ובודקים – אם היא ננעצת בקלות בבשר, עוצרים את הבישול ומסננים. חשוב להימנע מבישול יתר, שיגרום לתפוחי האדמה להתפרק. מסננים ומייבשים היטב.

3

מקלפים את תפוח האדמה, מעבירים לקערה רחבה ומועכים מעט (בצורה גסה). מוסיפים את יתר חומרי המילוי ומערבבים.

4

מחלקים את הבצק ל־8 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור. מחממים מחבת יבשה (ללא שומן או מים) יוצרים גומה בעומק 4 ס"מ במרכז כל כדור, מכניסים לתוכה כף מהמילוי, סוגרים ומרדדים את הבצק הממולא לפיתה דקה. מורחים כל פיתה מ־2 הצדדים במעט שמן זית, מעבירים למחבת וקולים 2־3 דקות מעל להבה בינונית, עד שהמאפה משחים. הופכים וקולים גם את הצד השני. מגישים חם.