מתכון

רוטב בולונז שילדים אוהבים

רוטב בולונז שמבשלים בכמות גדולה, מקפיאים במנות קטנות ושולפים כשאין זמן לבשל. ארוחת צהריים זריזה שילדים אוהבים

32,242 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
בולונז שילדים אוהבים. צילום: טל סורסקי
בולונז שילדים אוהבים. צילום: טל סורסקי

והנה טיפ גאוני להקפאה: את הבולונז המוכן אורזים בשקיות זיפ-לוק, משטחים ומקפיאים – כך קל יותר להפשיר את הרוטב והוא לא תופס הרבה מקום בפריזר.

לעוד טיפים חשובים לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מלהיטים שמן זית בסיר גדול עם תחתית כבדה. מוסיפים בצל, שום, גזר, סלרי (אם רוצים) וטימין ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים, בערך 5 דקות.

2

מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב תוך כדי שמפוררים את הבשר. חשוב שהבשר לא יהיה קר מידי, אחרת במקום להיטגן הבשר יתבשל!

3

כשהבשר משנה את צבעו לאפרפר, מוסיפים רכז עגבניות, פלפל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומערבבים היטב.

4

מביאים את הרוטב לרתיחה, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם מערבבים.

5

טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים חם או מצננים ומקפיאים במנות קטנות.