מתכון

במיה של פעם

במקום להטביע את הבמיה ברוטב כבד, נותנים לה בישול קצר ברוטב עגבניות שרי מתקתקות שמדגיש את הרעננות שלה

24,659 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
במיה של פעם של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
במיה של פעם של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

במנה הזאת שיחקתי קצת עם הקלאסיקה הביתית של במיה ברוטב עגבניות כדי לחדד טעמים. אני מבשל את הבמיה מעט זמן יחסית ומכין את הרוטב מעגבניות שרי תמר, זה מבליט את הרעננות של הבמיה במקום להטביע אותה בבישול ארוך וברוטב כבד.

רצוי להגיש עם ריקוטה ביתית – ראו מתכון כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לבישול הבמיה

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מניחים את כל חומרי הרוטב בתבנית גבוהת שוליים, מערבבים ואופים ב־ 220 מעלות חצי שעה (העגבניות מתפוצצות ומגירות נוזלים). מעבירים למסננת ומועכים את העגבניות והצ’ילי כנגד דופנות המסננת. לא מכבים את התנור אלא מורידים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ומפעילים מצב גריל עליון.

מבשלים במיה

2

בדקות הצלייה האחרונות של העגבניות יוצקים שמן זית, שום וצ'ילי לסיר רחב שיכול להיכנס לתנור, מטגנים כ-3 דקות מעל להבה בינונית, מוסיפים במיה ומטגנים עוד כ־ 5 דקות.

3

יוצקים מעל הבמיה את רוטב העגבניות, מוסיפים כוס מים, מנענעים את הסיר לערבוב, מגביהים להבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית־נמוכה ומבשלים 10 דקות. מעבירים את הסיר לתנור (ללא כיסוי) וצולים עוד 10 דקות.

4

מעבירים במיה ורוטב לצלחות הגשה ומניחים מעל תלוליות ריקוטה. מזלפים שמן זית ומגישים.